Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Educació Física, sempre presencial

29/10/2020

Educació Catalunya

El COPLEFC demana als centres la presencialitat de l'EF malgrat la "segona onada" de COVID-19 i les mesures del Govern de Catalunya

Avui, 29 d'octubre, s'han donat a conèixer noves mesures del Govern de la Generalitat per frenar l'avenç de la COVID-19 entre la població de Catalunya. Una de les afectacions fa referència a impartir l'educació secundària amb un sistema híbrid entre presencialitat i un caràcter virtual. Concretament es preveu l'opció de semipresencialitat a partir de 3r d'ESO i de virtualitat al batxillerat.

És per això que, tal com recull l'evidència científica i s'ha anat divulgant entre el col·lectiu docent del Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i de l'Esport mitjançant documents de referència:

  • L'Educació Física en la "nova normalitat": enllaç
  • Recomanacions docents per a una Educació Física escolar segura i responsable davant la "nova normalitat": enllaç


des del COPLEFC, i comptant amb el consell dels nostres experts d'Educació, es recomana de mantenir en tots els casos l'opció de la presencialitat pel que fa a l'assignatura d'Educació Física.

S'ha de recordar que l'Educació Física duta a terme a l'aire lliure i amb mascareta, a més a més de les normes d'higiene i seguretat establertes, tal com des de l'inici de curs s'ha recomanat com a protocol d'actuació, presenta uns índexs de contagi mínims, situació que permet ser combinada amb la necessitat de l'alumnat de mantenir una vida activa i saludable, que precisament l'Educació Física com a matèria facilita i permet plenament.

En aquest sentit, el president Pere Manuel (col. 8750) ha tramès una carta a totes les direccions de centres educatius de Catalunya, que gaudeixen de poder organitzatiu individualitzat, perquè no considerin l'opció de marginar l'Educació Física a un seguiment  telemàtic. Aquesta actuació s'ha fet saber, així mateix per carta, al conseller d'Educació, Josep Bargalló.

Tal com el COPLEFC ha deixat ben clar, l'Educació Física, com l'activitat física i l'esport, no són part del problema, sinó una de les cares de la solució a la COVID-19.

Carta tramesa als centres educatius: enllaç.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.