Eduard Inglés, nou director de l'INEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Eduard Inglés, nou director de l'INEFC

20/10/2020

Barcelona

Eduard Inglés (col. 13224) substitueix Jordi Solà (col. 8681) al capdavant de l'INEF de Catalunya

El 7 d'octubre passat el Claustre de l'INEFC, integrat per professorat, alumnat i personal administració i serveis (PAS), va elegir el Dr. Eduard Inglés Yuba, company col·legiat del COPLEFC, nou director de l'organisme autònom INEF de Catalunya, càrrec que va ser ratificat el dia 14 pel Consell Rector (que inclou des de la consellera de la Presidència, el secretari general de la SGEAF, membres dels estaments del mateix INEFC i de les universitats d'adscripció dels seus centres, entre d'altres, fins a 12 integrants), pas previ abans de la publicació al DOGC com a darrer tràmit administratiu perquè comenci el seu mandat de quatre anys (2020-2024).

Eduard Inglés va obtenir un ampli suport de tots els estaments, amb prop del 70% de vots favorables a la seva candidatura, amb el lema "Camina INEFC 2020-2024". Una candidatura que prologa així: "Compartir camí genera una màgia especial que no puc explicar amb paraules –vaig respondre'm jo mateix" i que basa així "la idea que mou el plantejament de la meva candidatura a la direcció de l'INEFC: donar sentit a continuar el camí, establir el rumb a seguir sense perdre l'essència dels primers passos i, sobretot, compartir-lo".

EduardIngles-01.jpg (9 KB)Els valors que Inglés proposa com a imprescindibles en aquest camí són: excel·lència, confiança, companyonia, assertivitat, ambició, empatia, equip i transparència. El mandat de la votació és de quatre anys, però que han de servir per mirar més enllà, amb l'horitzó posat conjuntament en tota una dècada, fins al 2030, amb un Pla Estratègic Camina INEFC consensuat.

Respecte del COPLEFC, la seva candidatura també esmenta dues mesures específiques, com són l'establiment de sinergies per a la defensa de la professió i l'enfortiment com a col·lectiu i la possibilitat de generar una Borsa de Treball pròpia per a l'alumnat i exalumnat dels centres de l'INEFC.  

Des del Col·legi, Pere Manuel ha traslladat formalment al company Eduard Inglés la felicitació pel nou càrrec, així com la voluntat de col·laboració, de la mateixa manera que va existir amb Jordi Solà, company que ha deixat el lloc. Sens dubte, des del Col·legi el relleu entre membres del COPLEFC es valora molt positivament, ja que converteix en un fet de plena normalitat la renovació de càrrecs institucionals.

Eduard Inglés, a més de llicenciat en CAFiE i doctor per la UB, té diversos màsters, així com un postgrau i curs d'especialització en la seva afició i dedicació principal, que és el medi natural. Igualment ha fet recerca com a membre del GISEAFE i ha participat en congressos internacionals i té una trentena de publicacions en revistes indexades. Coneixedor del món  acadèmic internacional, ha coliderat el projecte Fer de la Frontera un Camí a la Formació (POCTEFA), i  forma part de diverses associacions vinculades al medi natural (ENOS, FEDME). Al COPLEFC ha estat coordinador de la Comissió d'Experts d'Activitat Física i Turisme al Medi Natural. I fins a assumir aquest nou càrrec, a més d'una experiència acadèmica de vuit anys a l'INEFC, ocupava el càrrec de subdirector d'Estudis de l'INEFC Centre de Barcelona.

Per llegir tot el contingut de la seva candidatura: enllaç.
Edu-Ingles-02.jpg (57 KB)