Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

DeporCIENCIA

14/01/2021

Educació

El Consejo COLEF posa en marxa un portal al servei dels investigadors en CAFiE i del conjunt de la societat

Des d'aquest mes de gener deporCIENCIA vol ser el punt de trobada dels investigadors, els educadors físics esportius i la ciutadania, tots al voltant de l'evidència científica sobre l'activitat física i l'esport. Amb aquesta aposta decidida del Consejo COPLEC, integrat pels 17 col·legis professionals autonòmics, es vol impulsar "la difusió de la recerca en CAFiE, de manera gratuïta, ja que aquesta acompleix un paper fonamental i imprescindible en la professió per mantenir els nivells de progrés en tots els àmbits, i és per això que una de les bases deontològiques de l'exercici dels educadors físics esportius (EFE) és el compromís amb l'evidència científica i la qualitat tècnica", tal com s'afirma des del mateix Consejo COLEF.

La iniciativa suposa igualment un pas més en la lluita contra l'intrusisme d'aquells que treballen sense la qualificació corresponent i que posen en risc la salut i el benestar dels qui tenen com a usuaris dels seus serveis.

Així doncs, a deporCIENCIA hi haurà notícies científiques, permetrà als investigadors donar a conèixer els estudis que hagin elaborat, i també facilitarà als interessats, si s'escau, la possibilitat de participar com a voluntari/ària en estudis que s'estiguin efectuant. Aquest ambiciós projecte ofereix igualment, al conjunt de grups de recerca de tot l'Estat, la possibilitat de gaudir de la visibilitat que dona el Consejo COLEF, que també recollirà puntualment en aquest portal les ajudes existents que es vagin produint, provinents de qualsevol àmbit, així com l'oferta de places universitàries que puguin sorgir. I a més, ara mateix ja hi té un apartat especial la Revista Española de Educación Física y Deportes, de llarga trajectòria científica. Finalment, els titulats en CAFiE podran trobar tot el ventall d'oferta de les universitats espanyoles, per comunitats autònomes, pel que fa a programes de doctorat que aquestes ofereixen.   

D'aquesta manera, deporCIENCIA vol convertir-se en el portal de referència de tota la comunitat científica dedicada a les ciències de l'activitat física i de l'esport, a la qual puguin recórrer, a més, els educadors físics esportius, així com també el conjunt de la ciutadania interessada en la matèria.

Els investigadors interessats i els grups de recerca disposen de tota la informació per beneficiar-se d'aquest portal en aquest enllaç.
DeporCiencia-Tots-Requadre.jpg (71 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.