Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Curs per a EFE en programes d'activitat i exercici físic saludable

El CCE i el COPLEFC col·laboren en aquest curs per al desplegament de la recepta esportiva

El Consell Català de l'Esport (SGEAF), amb la col·laboració del COPLEFC, posarà en marxa ben aviat el Curs per a educadores i educadors físics esportius (EFE) en programes d'activitat i exercici físic saludable. Es tracta d'un curs, en el marc de les ajudes Next Generation, dins el subprojecte Transformació Digital aplicada a l'Activitat Física per a la Salut i la Medicina Esportiva, amb l'acreditació de l'Escola Catalana de l'Esport i que servirà per qualificar les i els EFE  en la prescripció de la recepta esportiva. L'objectiu és aportar les eines necessàries perquè puguin desenvolupar programes comunitaris centrats en la promoció de l'activitat física i la prescripció d'exercici físic saludable. El curs és gratuït, té una durada de 20 hores, es durà a terme en línia i vol contribuir a l'augment del nivell d'activitat física de la població per millorar-ne la salut. S'ha previst una formació per a cinc-centes places i en finalitzar-lo s'obtindrà el certificat corresponent de l'Escola Catalana de l'Esport.

En paraules d'Anna Caula i Paretas, secretària general de l'Esport i l'Activitat Física, el curs "aportarà les eines necessàries perquè aquests professionals de l'esport es converteixin en un dels perfils clau del programa: els que desenvolupen la prescripció del professional sanitari amb exercici físic per la salut". En la mateixa línia que sempre ha insistit el COPLEFC, Anna Caula també remarca que "hem de tenir molt clar que apostar per la promoció de l'activitat física no és cap despesa, sinó una inversió en salut i en la millora de la qualitat de vida. La pràctica habitual d'esport i activitat física ens aporta beneficis a molts nivells: de salut, socials, mentals, etc.". Per la seva part, Pere Manuel i Gutiérrez (col. 8570), com a president del COPLEFC, destaca que "aquest Curs és un pas important per naturalitzar una pràctica professional imprescindible en el conjunt de la intervenció social i comunitària per millorar els nivells de benestar personal, una intervenció en què des del Col·legi ja fa temps que hi estem treballant". 

Els resultats perseguits amb aquesta formació són facilitar l'adquisició de les habilitats necessàries en el seguiment de programes comunitaris en activitat física i exercici saludable; millorar el coneixement de les i els professionals per fer una intervenció d'exercici físic saludable; fomentar el treball en xarxa del col·lectiu i crear sinergies per organitzar diferents unitats d'exercici saludable dirigit a la població adulta; impulsar propostes d'exercici físic saludable per a l'abordatge precoç del sedentarisme, així com saber identificar les barreres de l'exercici físic i potenciar l'adhesió a un estil de vida actiu autònom.

Cal destacar que per poder fer aquest curs cal tenir la llicenciatura o bé el grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i estar col·legiat al COPLEFC.

Informació del Curs

- Poden accedir-hi les i els educadors físics esportius que tinguin el graduat o la llicenciatura en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFiE) i que estiguin col·legiats COPLEFC

- Contingut del curs (9 mòduls):

  1. Introducció al curs de formació per educadores i educadors físics esportius
  2. Diferències entre sedentarisme i comportament sedentari
  3. Recomanacions actuals d'exercici físic
  4. Patologies més prevalents
  5. Adherència a l'exercici i estil de vida actiu
  6. Adopció de conductes saludables. Motivacions i barreres
  7. Disseny d'estratègies comunitàries
  8. Protocols del programa de prescripció i recepta esportiva
  9. Casos pràctics i consignes als pacients

Ja pots inscriure't al Curs aquí. Inscripció oberta.

Pots col·legiar-te aquí.
CursEFE-01.jpg (284 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.