Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Certificat COVID per accedir als gimnasos (actualització 2)

Els gimnasos hauran de demanar el passaport COVID a les persones usuàries

Davant l'augment de dades negatives en l'afectació de la COVID, el Govern va proposar ahir d'instaurar el denominat "passaport COVID" per accedir a una sèrie d'espais tancats, entre els quals els gimnasos. Si aquesta era la proposta, pendent de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ara ja és una decisió aplicable, atès que el TSJC ha decidit validar-la i afecta les sales i gimnasos on es du a terme activitat física. La mesura entrarà en vigor aquest dijous a la matinada, 26 de novembre, com a instrument "idoni per a la lluita contra la propagació del virus, en un entorn en què l'actitud jovial, aglomeració de persones, associació a la interacció social o dificultat de mantenir la distància social amb mascareta pot generar un risc més alt de contagi per la relaxació d'algunes cauteles", tal com estableix l'ordre del TSJC. 

Així doncs, els gimnasos catalans hauran d'exigir el certificat COVID a les persones usuàries per poder accedir a les seves instal·lacions. Una decisió que, de moment, té una vigència per als propers 14 dies, és a dir, entre el divendres 26 de novembre i el divendres 10 de desembre. Un període i vigència, però, que s'anirà revisant segons l'evolució de la situació epidemiològica. Així ho ha determinat també el TSJC.

Pel que fa al "passaport COVID", podrà obtenir-lo tothom mes gran de dotze anys que compleixi un d'aquests tres requisits com a mínim: disposar de la pauta completa de vacunació; estar recuperat després d'haver passat la malaltia els darrers sis mesos, o bé presentar una prova PCR (que és només vàlida durant 72 hores des de la recollida de la mostra) o d'antígens (en aquest la validesa es limita a 48 hores), en tots els casos, lògicament, amb resultat negatiu.

Per aconseguir-lo, s'haurà de presentar el codi QR del certificat COVID digital de la UE i els responsables d'accés al local el llegiran amb la càmera de la webapp verificacovid.gencat.cat i en comprovaran la validesa. També es podrà presentar descarregat i imprès del portal La Meva Salut.

Aquesta és una mesura a la qual la patronal dels centres de fitnes ADECAFF ja ha respost amb un comunicat, en què a més de recordar haver convertit "els centres esportius i gimnasos en espais de salut segurs", valora la mesura com una "falta de respecte que el Govern prengui decisions que ens afecten sense tenir-nos en compte, ni tan sols informant-nos". Així mateix, es recorda que "la pràctica d'activitat física és un element essencial per a una ciutadania sana i preparada per superar les malalties en millors condicions", per la qual cosa "s'hauria de promoure i posar les condicions adequades perquè la ciutadania faci activitat física en lloc de posar-hi traves".

El DOGC del 25/11/2021, Resolució SLT/3512/2021, recull les mesures sanitàries.

Per consultar les preguntes freqüents de la SGEAF, fes clic aquí.

Actualizació 2
Tal com va anunciar el conseller Josep M. Argimon, ahir a la tarda (29/11/2021) el certificat COVID serà obligatori a partir del divendres 3 de desembre per poder accedir als espais interiors de diversos establiments i espais, entre d'altres, els gimnasos, sempre amb els mateixos condicions que ja s'havien anunciat fins ara, fins al 10 de desembre.

 CertificatCOVID-03.jpg (218 KB)CertificatCOVID-04.jpg (204 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.