Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

BCN Sports Film Festival 2023 per a escolars

07/02/2023

El COPLEFC col·labora en la difusió a escolars del festival cinematogràfic de la Fundació BCN Olímpica

Un dels objectius del BCN Sports Film Festival és ensenyar a gaudir i aprendre a través de l'esport. Amb aquesta finalitat s'ofereixen produccions d'animació, ficció i breus documentals que mostren les diverses realitats del món a través de l'esport. Més específicament, en l'àmbit escolar es tracta de facilitar la reflexió en temes com la immigració, la salut, els estereotips, l'assetjament escolar o bullying, el rendiment i la diversitat de gènere. Per a això els organitzadors, la Fundació Barcelona Olímpica i la Federation Internationale de Cinema Televison Sportifs, compten amb la col·laboració de FilmClub, una entitat que promou l'aprenentatge mitjançant audiovisuals, i que ha col·laborat desenvolupant els dossiers pedagògics d'acord amb les temàtiques i edats de cada sessió.

Per gaudir d'algun d'aquests audiovisuals, s'ha previst la possibilitat tradicional, presencial, amb diverses seus per tot Barcelona, entre les quals el Museu Olímpic de l'Esport esdevé un dels espais emblemàtics, o bé es pot optar per la fórmula en línia, des del centre educatiu. Ara bé, en tots els casos s'ofereix el contingut educatiu per treballar a l'aula especialment.

Les sessions escolars del BCN Sports Film Festival 2023

Les sessions ja estan disponibles de manera virtual des del 16 de gener fins al 31 de març. Totes les sessions són de franc. Cal una sol·licitud prèvia (amb un responsable que es compromet a respectar i a fer respectar la política de privacitat). Una vegada verificades les credencials del responsable, es facilita l'accés a les sessions (resposta que pot trigar de 2-3 dies, amb els corresponents usuari i contrasenya), que permet accedir-hi les vegades que siguin necessàries. Es recorda i es recomana sempre baixar d'internet el dossier pedagògic elaborat per FilmClub a fi de poder treballar el contingut de la sessió. Accés a les sessions escolars

Calendari al Museu Olímpic i de l'Esport

Després de la inauguració institucional, el dilluns, dia 20 de febrer, a les 19 h,  el Museu Olímpic i de l'Esport (av. de l'Estadi, 60, a Montjuïc) també ofereix sessions escolars de manera presencial, els dies 22, 23 i 24 de febrer de 2023, d'acord amb aquest calendari:

Herois silenciosos: Dimarts 21, 18 h. Projectes solidaris per donar veu a aquells afectats per malalties menys conegudes.

El “camp” de batalla: Dimecres 22, 18 h. “Hem aprendre del passat, per a no repetir els mateixos errors en el present”. Quatre moments tràgics que han deixat marca en l'esport. 

Sense límits: Dijous 23, 18.30 h. El camí de la resiliència: Zuko i Lia, el poder de creure en un mateix. 

Sense fronteres: Dijous 23, 18 h. Com afrontem somnis que semblen impossibles? L'esperit de superació, el coratge i l'esforç acompanyaran els protagonistes d'aquestes produccions, per als quals l'esport ha estat un suport fonamental en les seves vides.

Pressions familiars: Divendres 24, 16.30 h. El perill de l'afany familiar: La diferència entre pressionar i acompanyar a un esportista al llarg de la seva carrera.

Barcelona Plató: Diumenge 26, 11 h. Les tendències socials esportives, causa de transformació de ciutat de Barcelona: el Velòdrom d'Horta i la platja. La cara i la creu de dues realitats.

Aquestes sessions són gratuïtes per a escolars d'educació primària, ESO i batxillerat o cicles formatius. I a més, de manera gratuïta, s'inclou una visita lliure al Museu Olímpic.

I també hi ha altres seus, concretament: Cinemes Girona (carrer Girona 175, de Barcelona), Centre Cívic El Sortidor (plaça del Sortidor, 12), Institut Français de Barcelona (carrer Moià, 8), Centre Cívic de les Cotxeres de Sants (Carrer de Sants, 79), Centre Cívic Bon Pastor (plaça Robert Gerhard, 3), així com a centres penitenciaris de Catalunya i INEFC de Barcelona (avinguda de l'Estadi, 12).

Tota la informació: enllaç.
Cartell-BCNSportFilmFestival2023.png (143 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.