Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Avantprojecte de Llei de l'esport espanyol

16/07/2021

El Consejo COLEF, en nom de tots els col·legis autonòmics, ha fet aportacions a l'Avantprojecte de les Corts

El Congrés dels Diputats espanyol està tramitant una nova Llei de l'esport estatal, un procés que segueix de prop el Consejo COLEF. I ara que ja és a punt de convertir-se en Avantprojecte, pas previ a l'entrada al debat parlamentari del  Congrés, el Consejo COLEF demana que la futura Llei de l'esport espanyola reconegui totes les activitats i entitats esportives, no sols les de l'àmbit competitiu institucionalitzat, perquè en aquest aspecte l'articulat actual està oblidant al 85,2% dels practicants d'activitat física i esportiva. Per descomptat, la corporació col·legial estatal demana que també es reconegui l'existència de totes i tots els professionals inherents a l'esport, entenent que esmentar i regular només allò que fa referència a entrenadors i tècnics esportius, tal com està ara el text de l'Avantprojecte, suposa una discriminació i un greuge comparatiu envers el personal tècnic de la família de l'activitat física i esportiva, així com per a les i els educadors físics esportius (EFE), és a dir, envers 7 de cada 10 persones diplomades dels ensenyaments oficials vinculats a l'esport.

Amb tot, el Consejo COLEF també ha presentat 20 aportacions en aquest nou tràmit d'audiència i informació pública de l'Avantprojecte de Llei de l'esport, el termini del qual acaba el proper 20 de juliol de 2021. Abans que s'acabi el termini, el Consejo demana que s'hi doni el màxim de suport a aquestes aportacions, per a la qual cosa es posa a disposició de la tot el col·lectiu professional i de qualsevol persona interessada sobre la qüestió una plantilla que cal emplenar i enviar fins dimarts vinent inclusivament, 20 de juliol de 2021, a l'adreça de correu electrònic següent: informacionpublicaleydeporte@csd.gob.es.

Plantilla de suport a les peticions del Consejo COLEF: enllaç.

Les vint aportacions del Consejo COLEF abasten, fonamentalment, tres eixos: el reconeixement explícit de les i els professionals relacionats amb l'activitat física i esportiva, la incorporació de totes les entitats més enllà de les del subsector competitiu institucionalitzat i, finalment, la  definició de tots els subsectors.

Més específicament, s'estructuren en les idees força següents:

-L'esport és molt més que competició.
-El personal tècnic de formació processional de la família d'AFE, així com les i els educadors físic esportius també existim.
-Les entitats del sector esportiu són molt més que les federatives.
-Les facultats CAFiE com a nucli de les ciències de l'esport.
-Les corporacions col·legials, col·laboradores de l'Administració.

Document sencer d'aportacions del Consejo COLEF a l'Avantprojecte de Llei de l'esport estatal: enllaç.

I tota la informació, al web del Consejo COLEF: enllaç.


LeyDeporte-ConsejoCOLEF-02.jpg (129 KB)
LeyDeporte-ConsejoCOLEF-03.jpg (130 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.