Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Arriba l'EFISport 2024

El COPLEFC, pels ODS i l'eficiència energètica a les instal·lacions, dona suport a l'esdeveniment d'Indescat

La jornada, que se celebrarà presencialment a l'INEFC de Barcelona el 13 de març durant tot el matí, té com a finalitat donar a conèixer i debatre novetats i mesures per a l'eficiència energètica en la gestió d'instal·lacions esportives públiques i privades. La jornada posa a l'abast de tots els assistents solucions, productes i serveis que ajuden a implementar mesures d'eficiència en instal·lacions esportives. El COPLEFC, en la seva implicació en l'assoliment de l'Agenda 2030 i l'ampli ventall d'intervencions per als ODS i més recentment en la campanya divulgativa d'estalvi d'aigua a les instal·lacions, treballa des de fa anys en la difusió d'aquesta cita anual.  

EFISport arriba a l'onzena edició amb una novetat important. El programa de la jornada d'enguany, que s'iniciarà amb una ponència inaugural centrada en la gestió l'aigua en el sector esportiu en un context d'emergència hídrica, inclourà la primera edició de l'EFISport Open Innovation Challenge. Es tracta d'una competició la finalitat de la qual és promoure solucions innovadores i disruptives per a la descarbonització de les instal·lacions esportives. Després es duran a terme tres tallers en paral·lel sobre: gespa artificial, digitalització en instal·lacions esportives i geotèrmia a les instal·lacions esportives.

En una atapeïda matinal d'activitat, la ponència “Gestió de l'aigua en el sector esportiu en un context d'emergència hídrica” serà a càrrec de Xavier Amores, gestor del Catalan Water Partnership (CWP). Tot seguit es presentaran les tres solucions finalistes de l'Open Innovation Challenge de l'EFISport 2024 i el públic assistent de l'esdeveniment votarà, en directe, la solució guanyadora del repte.

Posteriorment entraran en acció els tres tallers. El primer, sobre gespa artificial, analitzarà les solucions futures davant la prohibició d'ús dels microplàstics, amb la participació dels experts i ponents Rafael Mengual, gestor tècnic de superfícies esportives de l'Instituto de Biomecánica de València (IBV), i Jorge García Unanue, professor titular de la Universitat de Castella-la Manxa i corresponsable del Grupo de Investigación en la Gestión de Organizaciones e Instalaciones Deportivas (IGOID).

El segon taller permetrà conèixer com la digitalització pot ajudar a ser energèticament més eficients a les instal·lacions esportives, des de l'aportació del ponent Sergi Pérez Cobos, arquitecte especialista en sostenibilitat energètica i gestor de producte i innovació d'Inergy. Finalment el tercer, se centrarà en les característiques, la potencialitat i el valor de la geotèrmia a les instal·lacions esportives com a alternativa a les energies fòssils; el ponent en aquest cas serà el Dr. Ignasi Herms i Canellas, cap de l'Àrea de Recursos Geològics de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

A més a més, hi haurà una nova edició del Marketplace, en què prendran  part diversos expositors capdavanters en el sector: Blautec, GM2, Hídrica Group, Hidro Air Control, MT BCN, Poliwin, Salvi, Sports & Landscape, Staff, Tankuam i Tarkett Sports.

El suport del COPLEFC a l'eficiència de les instal·lacions

Un any més el COPLEFC se suma al conjunt d'administracions, entitats i organismes que aposten per l'eficiència i la recerca per a la sostenibilitat de les instal·lacions esportives. Concretament, EFISport 2024 té la col·laboració del Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya, el Clúster Bioenergia Catalunya, el Clúster Català de l'Aigua, i el suport de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, Institut Català d'Energia, ACCIÓ, Fundació Catalana per a l'Esport, Diputació de Barcelona, Gestiona, Associació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya i l'INEFC, juntament amb el COPLEFC. El mitjà oficial de l'esdeveniment és Instalaciones Deportivas Hoy. El main sponsor de l'EFISport d'enguany és Sports & Landscape.

El COPLEFC i l'eficiència a les instal·lacions: 2020, 2021 i 2023.

Tota la informació sobre EFISport 2024: enllaç.

Si vols assistir-hi, inscriu-t'hi.
EFISport2024.png (257 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.