Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Eficiència energètica a les instal·lacions

El clúster Indescat, del qual forma part el COPLEFC, organitza un curs per optimitzar l'energia i el seu cost a les instal·lacions

Les instal·lacions esportives viuen amb un altre element de neguit, més enllà de la gestió pròpia de l'activitat, com són les necessitats energètiques i l'encariment d'aquestes que s'està produint. Sens dube, és una qüestió que, des de diversos punts de vista (del medi ambient, de costos econòmics, d'eficiència), Indescat ja té damunt la taula per pal·liar-ne les conseqüències tant com sigui possible, i per això, des del seu Grup de Treball d'Eficiència Energètica i justament d'acord amb el Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya (CEEC), s'ha organitzat una nova edició, actualitzada, del Curs EFISport: Gestió de l'Energia en Instal·lacions Esportives, que es durà a terme entre el 15 de febrer i el 29 de març d'enguany.

Aquest curs és una oportunitat perquè especialment els directius d'instal·lacions esportives i totes les persones interessades puguin disposar d'una visió completa de les bases per gestionar d'una manera eficient una instal·lació esportiva en les qüestions de les necessitats energètiques. Cal no oblidar que la gestió de l'energia és la segona despesa més important d'una instal·lació, fet que pren més significació en el context actual i les incerteses de futur. Per tant, obtenir i actualitzar els coneixements per aplicar una gestió eficient pot generar una reducció important de la despesa.

Amb voluntat de complementar els continguts propis que es treballaran a les diverses sessions del Curs, el programa inclourà visites presencials a instal·lacions i centres esportius relacionats per conèixer exemples pràctics sobre la qüestió i així poder interactuar amb els responsables d'aquestes instal·lacions de manera directa, sobre el terreny. S'han previst visites a l'INEFC de Barcelona, CAR de Sant Cugat, CN Granollers i CEM El Gornal.

El Curs es durà a terme en una sessió matinal a la setmana (horari de 9.30 a 13.30 h), durant set setmanes seguides durant el període esmentat del 15 de febrer al 29 de març.  

El curs té el suport d'ACCIÓ, Diputació de Barcelona (Àrea d'Educació, Esports i Joventut), SGEAF, Institut Català de l'Energia (ICAEN), Fundació Catalana per a l'Esport, One Drop Instalaciones Deportivas Hoy, Clubs de Natació de Catalunya, Gestiona i COPLEFC.

Consulta el programa del Curs. Les inscripcions ja estan obertes. Consulta'n el preu i els descomptes.

I també... Jornada EFISport

Durant la celebració d'aquesta edició del Curs EFISport, el dia 9 de març també se celebrarà una nova edició (la desena) de la Jornada EFISport, l'esdeveniment d'eficiència energètica de referència al sector esportiu, que està orientat a donar a conèixer i debatre novetats i mesures per a l'eficiència energètica en la gestió d'instal·lacions esportives públiques i privades, i que es posaran a l'abast de tots els assistents solucions, productes i serveis vinculats a instal·lacions esportives mitjançant el seu característic marketplace. És una activitat que també té el suport del COPLEFC. 

Si vols participar-hi, envia un correu a mriera@indescat.org.

Dossier informatiu del Marketplace d'EFISport.Cartell-Indescat-CursEFISport.png (496 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.