Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Arriba l'Auriga Fuscus 2023

28/02/2023

Educació Tarragona

La Delegació del COPLEFC a Tarragona col·labora amb el CET per donar-ne a conèixer el Premi i la Beca

La convocatòria des del 2008 de l'Avriga Fvscvs (en l'escriptura en llatí), organitzada pel Consell Esportiu del Tarragonès (CET), reconeix el treball i la dedicació a la promoció de l'esport en edat escolar i al foment de l'esport a la comarca, una tasca que no sempre gaudeix de la repercussió necessària i que, en canvi, fa possible el desenvolupament de l'esport base al Tarragonès. Aquests són motius suficients, entre d'altres, perquè la Delegació del COPLEFC a Tarragona mantingui el conveni de col·laboració amb el CET i que ara se sumi a la campanya de difusió  de la Beca Auriga Fuscus i el Premi Auriga Fuscus en les seves diverses modalitats.

Beca Auriga Fuscus
Fomenta els treballs de recerca o d'estudis d'investigació relacionats amb l'esport i l'activitat física i afavoreix la investigació en temes d'utilitat pràctica i social en l'àmbit esportiu, en qualsevol dels seus vessants. Inclou dues modalitats, que són:

  • Modalitat I. Per a un projecte de treball d'investigació referit a la comarca del Tarragonès en conjunt, o als seus municipis, i que l'hagin presentat persones nascudes o residents a la comarca, individualment o en grup. Té una dotació econòmica de 1.500 euros.
  • Modalitat II. Treballs de síntesi o de recerca realitzats durant el curs acadèmic 2022-23 per estudiants matriculats en un centre d'ensenyament secundari de la comarca, que estiguin cursant ESO, batxillerat o un cicle formatiu de grau superior (CFGS). El treball serà premiat amb una dotació en material esportiu de 300 euros per a l'autor/a i de 300 euros per al centre educatiu corresponent.

Els treballs, s'han de trametre al Consell Esportiu del Tarragonès, com a màxim, fins al dia 30 de juny de 2023. Bases de la Beca: enllaç.AurigaFuscus2023-Beca-03.png (149 KB)

Premis Auriga Fuscus
Les candidatures als premis podran ser presentades a iniciativa de persones, d'escoles, de les associacions de mares i pares, de les associacions esportives, dels ajuntaments del Tarragonès i de qualsevol altra institució o entitat vinculada als programes desenvolupats pel Consell Esportiu i/o a l'esport de base en general, ja siguin d'àmbit escolar, d'àmbit federatiu o d'esport per a tothom i en el lleure.
Les propostes s'han de presentar en format virtual, amb indicació dels mèrits que reuneixen els candidats d'acord amb aquestes Bases, acompanyada imprescindiblement de la fotografia de la candidatura en format digital. El termini de presentació de candidatures a les diferents categories és el dia 14 de juliol de 2023.
El proper 6 d'octubre s'esdevindrà la festa de lliurament de premis a la localitat tarragonina de la Pobla de Mafumet.

Qui va ser Auriga Fuscus?
Situem-nos a la Tarraco romana. Doncs bé, l'auriga Fuscus (o Fvscvs, com apareix escrit) és un dels esportistes més llegendaris. Juntament amb Eutyches, van ser dos campions molt lloats pel públic que anava al gran circ. Se'n coneixen les conquestes en curses a l'arena, així com altres detalls de personalitat gràcies a dues làpides funeràries que els van dedicar. Per això l'auriga Fuscus és recordat amb aquests guardons.

Tota la informació sobre els Premis: enllaç.
AurigaFuscus2023-Premi-01.png (136 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.