Avui, però sobretot insistint en la voluntat d'incorporar-ne el significat i la voluntat de manifestar-ho sempre que calgui, el COPLEFC llança aquest missatge a tot el col·lectiu, especialment el dels educadors físics esportius en l'àmbit de l'ensenyament, perquè reivindiquin el valor d'aquest Dia Internacional, amb l'objectiu que l'horitzó que s'hi proposa sigui cada dia més a prop i ben aviat ja no calgui dur-lo a terme.
Així doncs, des del COPLEFC renovem el nostre ferm compromís per erradicar les violències masclistes i donem a conèixer una Declaració Institucional en el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, tot assumint-la en allò que afecti i sigui a l'abast del Col·legi.
Avui, 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, les institucions polítiques del país Generalitat de Catalunya, administracions supramunicipals i locals i entitats municipalistes ens comprometem a dedicar tots els esforços i recursos necessaris per garantir que els espais siguin segurs i les vides de les dones siguin lliures. Sabem que hem avançat molt, però davant d'una problemàtica tan estructural i complexa, hem de donar encara més respostes valentes i integrals.
Per tot això:
Per fer-ho possible, treballarem de costat amb les entitats i el moviment feminista per continuar avançat juntes en l'abordatge de les violències masclistes en tots els àmbits i per continuar innovant-lo. I hi implicarem encara més els agents clau dels nostres municipis i de Catalunya per a la sensibilització, prevenció i intervenció davant l'assetjament i les agressions sexuals a l'espai públic.
Perquè els espais són de totes: visca la lluita feminista!
Línia d'atenció telefònica i dossier estadístic sobre violència masclista de l'Observatori d'Igualtat de Gènere: enllaç.
Més informació: enllaç.