Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

25 anys de Concurs Fotogràfic

07/07/2023

Catalunya

El COPLEFC celebra un quart de segle aportant tots els matisos de l'activitat física en imatges

L'esperit del Concurs Fotogràfic del COPLEFC és destacar fotogràficament valors i emocions de la pràctica de l'activitat física i l'esport en qualsevol de les seves manifestacions, tal com recull el punt 1 de les bases. Aquesta és la matriu generadora dels instants immortalitzats en imatges que any rere any es van presentant al Concurs. Durant aquests vint-i-quatre anys de fotografies premiades, de moment, les experiències i les situacions  captades per les instantànies demostren la multiplicitat de manifestacions que incorpora l'activitat física, amb mirades de tota mena fins a configurar un veritable univers d'expressió que en forja les capes de significat.

Com a mostra, un botó

Anna Balagueró Bosch (col. 53899) ens deia l'any passat: No miris avall... Amb aquesta fotografia, guanyadora del 24è Concurs, ens situa en ple medi natural, muntanya pura, concretament a "l'agulla sud-oest del pic Abadias (al Pirineu aragonès), després d'una aproximació des del Pla de Senarta, 4 hores que no van resultar-me fàcils, a més de bivac a l'Ibón de Cregueña".

La fotografia la va fer al seu company de feina i aficionat a l'escalada, Pau Solé, un cop aquest es va assegurar dalt del cim; una imatge de gran espectacularitat.  I en aquests moments, la ment i la càmera s'activen: "La veritat és que no la vaig preparar, simplement em va impactar tant la meravella del paisatge i l'adrenalina del Pau en aquell moment, que vaig voler plasmar-ho".

Tècnicament, la fotografia està feta amb una càmera Go Pro 9 Black i posteriorment editada amb l'aplicació Adobe Lightrom.

Amb la imatge disponible, arriba també la reflexió des de la puresa que capta la fotografia; en aquest cas, entre altres qüestions, sobre l'activitat física al medi natural i la sostenibilitat... Un terreny en què Anna Balagueró pensa que "encara queda molt per fer, tant a nivell de la gestió dels residus com de reciclatge, etc.  És important formar i donar molta informació als usuaris, guies i/o monitors respecte de la importància de cuidar el nostre entorn i el medi natural. És cert que cada vegada hi ha més formació, però també hi ha més gent que practica esports a la natura. Després de la pandèmia és un sector que ha anat creixent. Cada vegada hi ha més empreses que es dediquen al turisme actiu, a activitats aquàtiques, d'escalada, de muntanya, de neu, de caça, de pesca... i que ofereixen activitats per a nens i joves i per a totes les edats. Per això crec que cal una formació integral que permeti la pràctica, transmeti habilitats i sobretot que vetlli per un aprenentatge en valors entorn de la sostenibilitat. Al cap i a la fi la preservació del medi natural és responsabilitat de tots!".

Per això des del COPLEFC es proposa un any més aquest Concurs Fotogràfic, per gaudir de les imatges, per entendre què és l'activitat física i l'esport i tota la filosofia que aporta amb una mirada intel·ligent.

Els detalls del XXV Concurs

La inscripció és oberta exclusivament a les i els col·legiats/associats. Cada autor/a podrà presentar com a màxim tres fotografies en format digital. Les imatges hauran d'ocupar entre 1 i 5 Mb en format JPG. Per participar-hi, cal inscripció i adjuntar les fotografies. Termini: 2 d'octubre de 2023. Bases del Concurs.

Per participar-hi: inscripcions.
Totes les fotografies premiades: enllaç.
FotoConcursGuanyadora2022-No_miris_avall-AnnaBalaguero.jpg (174 KB)
Anna Balagueró Bosch (col. 53899), No miris avall...

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.