Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Girona premiarà els treballs de promoció de la salut

El COPLEFC col·labora amb altres col·legis professionals per premiar experiències en l'àmbit de la salut

La voluntat conjunta dels col·legis professionals de Girona de Metges, Farmacèutics, Veterinaris, de Psicologia, Infermers/eres i el COPLEFC, a més del de Treball Social, comptant amb la col·laboració del DipSalut de la Diputació de Girona, ha permès organitzar el Premi Treball de Promoció de la Salut Girona. Aquest conjunt de col·lectius professionals integren els Professionals per la Promoció de la Salut, que es tracta d'un projecte intermultidisciplinar que "té com a objectiu empoderar els professionals en la promoció de la salut", i en què s'aposta per un "procés polític i social global que inclou, no només les accions dirigides directament a enfortir les habilitats i capacitats dels individus, sinó també les dirigides a modificar les condicions socials, ambientals i econòmiques, amb la finalitat de reduir el seu impacte en la salut col·lectiva i individual".

Amb la iniciativa del Premi Treball de Promoció de la Salut Girona es vol fer un reconeixement a aquells treballs o experiències sobre promoció de la salut amb la finalitat de contribuir a potenciar-la. El termini de presentació és el 31 d'agost de 2021. La convocatòria, limitada a l'àmbit territorial gironí, vol recollir les experiències del bienni 2018-2020 sobre promoció de la salut. Un dels requisits que es demanen per optar al Premi és que el treball o l'experiència hagi estat avaluada; en qualsevol cas, per resoldre dubtes sobre aquesta qüestió i qualsevol d'altra, les persones interessades poden trobar les bases i metgessa de contacte en aquest enllaç.

El treball o l'experiència guanyadora del Premi tindrà una compensació econòmica de 1.000 euros, mentre que es podrà atorgar un accèssit de 500 euros. El veredicte es donarà a conèixer públicament en la Jornada Interdisciplinar en Promoció de la Salut a  les comarques gironines del Grup de Professionals per la Salut de Girona, que se celebrarà el dia 1 d'octubre (en línia) i el dissabte 2 d'octubre (de manera presencial), activitat a la qual ja es pot efectuar la inscripció.

Més dades

L'any 2008 Dipsalut i Fòrum Sanitari (actualment Fòrum Associació) van signar un conveni de col·laboració pel qual es creava una aliança estratègica entre els col·legis professionals de l'àmbit sanitari de la demarcació de Girona.

A partir del 2014 s'organitzen tres grups de treballs interdisciplinars: Grup de Difusió, Grup d'Investigació i Recerca, i Grup d'Actius. Els objectius específics que es persegueixen són promoure i compartir informació en promoció de la salut entre els professionals, identificar coneixements, actituds, habilitats i elements facilitadors i barreres dels professionals respecte del sistema sanitari i identificar associacions/institucions de Girona que treballen en el camp de promoció de la salut.

En aquest enllaç se'n poden conèixer tots els detalls.
ProfessionalsPerPromocioSalut-05.jpg (118 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.