Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Els partits polítics, un altre front del Col·legi

14/09/2021

Catalunya

Durant el mes de juliol el COPLEFC ja es va entrevistar amb Dolors Sabater (CUP)  i Núria Picas (ERC)

Un altre front que enguany el COPLEFC vol intensificar és la relació amb els partits polítics, com a agents imprescindibles en l'ordenació jurídica mitjançant la seva tasca al Parlament de Catalunya, a més de la seva incidència en altres administracions. Per això mateix durant el mes de juliol Pere Manuel i Gutiérrez (col. 8570) i Carmen Ercilla González (col. 20263) ja van entrevistar-se amb la presidenta del grup parlamentari de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Dolors Sabater i Puig, així com també amb Núria Picas Albets, membre del grup parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). I amb l'inici del nou curs polític, s'estan buscant les dates adients per fer la resta d'entrevistes respectives, amb el PSC, Junts per Catalunya, En Comú Podem, Ciutadans i el Grup Mixt.

Les reunions tenen el mateix denominador comú, com són el posicionament del COPLEFC pel que fa a qüestions de gran significació no solament per al col·lectiu professional d'educadors físics esportius (EFE), sinó també de la societat en general, així com posar en valor el caràcter d'organització de dret públic del Col·legi, un tret que potser no és prou conegut ni reconegut, que atorga sens dubte un valor de garant social respecte de la prestació de serveis a la ciutadania en tot l'ampli ventall de l'activitat física i esportiva.

Així mateix, cal tenir en compte que el Col·legi posarà damunt la taula el document que va elaborar amb motiu de les eleccions al Parlament del 14 de febrer passat, amb un seguit de tretze demandes, algunes de les quals ja no es compliran, per bé que d'altres s'espera que puguin ser ateses (es pot llegir el document sencer aquí). També insistirà en la necessitat de disposar d'una nova Llei de l'esport i l'activitat física de Catalunya que sigui veritablement inclusiva, és a dir, que doni resposta a la diversitat d'actors presents al sector, més enllà del més visible del merament competitiu.

Les trobades són una actuació necessària que busca la visibilitat amb personalitat pròpia del col·lectiu, i que vol confirmar el COPLEFC com a veu autoritzada del sector, a més de buscar complicitats i el màxim de sinergies possibles amb els partits polítics, en tant que són els representants de les diverses opcions ideològiques de la societat que els ha elegits i a la qual serveixen, com també ho fa el Col·legi, que com recorda sempre que pot Pere Manuel com a president, té el focus posat en les persones, una ciutadania que ha de poder viure amb uns hàbits saludables, facilitats per l'activitat física i esportiva acompanyats dels veritables professionals que ho possibiliten, com són els EFE.

{{galeria}}

Imatges de les reunions amb diversos polítics de l'arc parlamentari català .

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.