Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Ajudes per a recerca i convocatòria de Premis NAOS

El Consejo COLEF informa de les ajudes del CSD i de l'Estratègia NAOS del Ministeri de Consum

Totes les iniciatives que afavoreixin la recerca i que ajudin a evitar l'obesitat són benvingudes. Aquest és el cas de les ajudes a la recerca que proposa el Consejo Superior de Deportes (CSD) i la nova convocatòria dels Premis Estratègia NAOS del Ministeri de Consum espanyol. Així, des del COPLEFC ens afegim a la divulgació que n'està fent el Consejo COLEF, i recordem que les dates, per a tothom que hi estigui interessat, són: 29 de setembre per sol·licitar ajudes per als projectes de recerca en tecnologia i activitat física beneficiosa per a la salut (AFBS) i la medicina esportiva. En el cas dels Premis Estratègia NAOS, amb què es vol reconèixer i divulgar els programes o projectes que promouen una alimentació saludable i/o pràctica d'activitat física, ja sigui en algun dels àmbits familiar o comunitari, sigui escolar, laboral, sanitari o empresarial, la data límit de presentació de sol·licituds és el 9 de desembre.

Premis Estratègia NAOS

La història d'aquests premis té a veure amb l'elevada prevalença de l'obesitat a Espanya, la qual cosa va impulsar la posada en marxa de l'estratègia per a la nutrició, activitat física i prevenció de l'obesitat (abreujada com a Estratègia NAOS) l'any 2005, a través de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN). L'objectiu de l'Estratègia NAOS és sensibilitzar la població del problema que representa l'obesitat per a la salut i impulsar les polítiques i programes dirigits a millorar els hàbits alimentaris, així com promoure la pràctica d'activitat física.

Posteriorment, l'any 2007, per reconèixer i donar visibilitat a les iniciatives que haguessin contribuït millor a la consecució dels objectius proposats a l'Estratègia NAOS, es van instituir els premis.

Hi poden enviar sol·licituds els projectes que no s'hi hagin presentat mai i també projectes que hagin optat a aquests Premis i/o que hagin aconseguit un accèssit en altres convocatòries però que no hi hagin estat premiats.

La convocatòria va aparèixer publicada al BOE el juliol passat, i pel que fa als formularis de participació i de la memòria justificativa del projecte, es pot trobar aquí.

Tota la informació dels Premis Estratègia NAOS: enllaç. Termini de presentació: 9 de desembre de 2022.

Ajudes a la recerca del CSD

El CSD convoca ajudes per un valor de 3,9 milions d'euros, destinades a projectes de recerca en tecnologia i activitat física que suposi beneficis per a la salut, així com també en medicina esportiva, activitat física i esport adaptat, entrenament esportiu i altres temes de rellevància especial. Es tracta de disposar de nous estudis, materials, elements i conclusions que reforcin el significat  que atribueix a l'activitat física un paper clau en la millora de la qualitat de vida de la població.

Alhora, els destinataris són no solament l'entorn universitari, els centres públics de R+D+i, sinó també els centres tecnològics i les entitats privades sense ànim de lucre que tinguin vinculació amb la ciència, la tecnologia, la recerca i la innovació en l'àmbit de l'activitat física i la salut.

El marc de referència d'aquestes ajudes és la Resolució de 8 d'agost de la Presidència del Consejo Superior de Deportes, per la qual es convoquen ajudes per a projectes de recerca en ciència i tecnologia aplicada a l'activitat física beneficiosa per a la salut (AFBS) i la medicina esportiva, amb càrrec als fons europeus del Pla de recuperació, transformació i resiliència (enllaç).

Les línies de recerca o àrees temàtiques que se'n poden beneficiar són les següents: tecnologia  i AFBS, AFBS per si sola, medicina deportiva,  actividad física i esport adaptat, entrenament esportiu i, encara, altres qüestions que siguin especialment rellevants.

Termini de presentació: 29 de setembre de 2022.
PremisNAOS-01.webp (79 KB)
AjudesCSD-01.webp (138 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.