L'espai públic dels municipis ha estat tradicionalment dissenyat des d'una perspectiva masculina generant desigualtats en l'ús d'aquest i en les pràctiques físiques de les dones.
Cal ampliar la mirada en l'ús de l'espai públic per fer-lo accessible i segur per la pràctica de les activitats esportives de les persones amb una perspectiva de gènere.
Objectius
1. Conèixer els principals conceptes relacionats amb el gènere i l'esport, presentant els trets diferencials de la pràctica fisicoesportiva amb perspectiva de gènere.
2. Facilitar eines de diagnòstic als equips tècnics per tal d'establir un punt de partida.
3. Aprendre a planificar la gestió pública de l'esport i l'activitat física amb un enfocament que incorpori les diversitats de gènere i sexual, des de la fase de planificació urbanística fins al disseny i implementació de programes.
4. Dissenyar accions per promoure l'esport i les activitats físiques a l'espai públic amb perspectiva de gènere i de forma collaborativa.
5. Conèixer eines d'innovació social.
6. Implementar les accions en el territori i aprendre a avaluar-les
Docents
Anna Vilanova (Col·legiada 12570) Doctora per la Universitat de Barcelona i Master of Sociology of Sport per la University of Leicester, Anglaterra. Professora Titular de Sociologia de l'Esport i diverses assignatures en l'àmbit de la metodologia de la investigació i les ciències socials a INEFC Barcelona. Membre de l'equip de coordinació del Grup d'Investigació Social i Educativa en Activitat Física i Esport (GISEAFE) i secretària general de la European Association of Sociology of
Sport (EASS). EQUAL SAREE - Arquitectura i Urbanisme amb perspectiva de gènere. Estudi d'arquitectes, expertes en gènere, mediadores, artistes i investigadores que plantegem l'arquitectura i l'urbanisme amb perspectiva de gènere a partir dels feminismes i la co creació amb les persones que habiten els espais.
Dates: 13 i 20 de març de 2025
Durada: 8 hores
Horari: 9.30 a 14.00 h
Més informació i inscripcions