Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Raül Romeva al COPLEFC

El COPLEFC rep el vicesecretari general de prospectiva d'ERC i li exposa els punts de vista del Col·legi

En una reunió pausada i cordial, en què tant Raül Romeva, actual vicesecretari general de prospectiva, Agenda 2030, Transició Ecològica i Esports, i Bàrbara Lligadas, secretària del mateix òrgan d'Esquerra Republicana de Catalunya, com Pere Manuel Gutiérrez (col. 8570) en qualitat de president del COPLEFC, acompanyat de Carmen Ercilla (col. 2263), Elisabeth Boloix (col. 4356) i Oscar Durán (col. 8423), membres de la Comissió Directiva, i la gerent Alèxia Pérez (col. 10230), el dijous 9 de febrer van poder analitzar en profunditat la realitat del sector en alguns dels seus diversos caires, especialment respecte de la figura del professional, així com també sobre la significació i el caràcter apropiat o no del voluntariat en molts àmbits de l'esport.

La trobada va permetre donar a conèixer al convidat, que també és doctor en Ciències de l'Educació de l'Esport (CEE), una certa perspectiva del mateix Col·legi, així com la voluntat i la feina feta per esdevenir el Col·legi de tots els professionals de l'activitat física i de l'esport, és a dir, aquells titulats que disposen de formació reglada oficial. Amb tot, es va posar damunt la taula la complexitat que té la família professional que aplega la idea "d'activitat física i esport", en un àmbit formatiu cada vegada més intersectorial d'acord amb la legislació estatal en aquesta matèria. Una situació que per exemple, malgrat la bona sintonia manifestada entre els presents, que no permetria al mateix Romeva de col·legiar-se en aquests moments, tot i la seva condició de doctorat en CEE.

Les dues parts van coincidir en el caràcter transversal i multidimensional de l'esport, és a dir, com a espai contenidor que afecta bona part de les polítiques d'un Govern, o sigui que va més enllà d'una única secretaria, la qual cosa, amb l'enfocament des d'una conselleria permetria un incidència més remarcable, aspecte que es va recordar que el Col·legi va demanar als partits al seu moment.

Un altre apartat significatiu de què es va tractar, i fins i tot amb un cert to reivindicatiu per part de Pere Manuel, va ser la precarietat que es viu en el món dels professionals de l'esport, tant si es parla dels mateixos esportistes o d'entrenadors, sense possibilitat de conciliacions familiars ni gaudi de beneficis socials, etc. 

També es va posar en coneixement dels dos membres d'ERC la voluntat manifesta del Col·legi de col·laborar amb l'Administració catalana, sigui amb per motius com el ROPEC o una tasca que busca la col·laboració amb l'Escola Catalana de l'Esport. Una situació que no sempre ha tingut el retorn esperat, com podria ser amb la inclusió explícita dels professionals que representa el COPLEFC en el si de la Taula Intersectorial de l'Esport.

La trobada també va permetre referir-se al Segell de Qualitat, un dels projectes que està tenint un ressò significatiu, tant en l'àmbit de professionals, com de gestors d'instal·lacions i de municipis que volen mostrar-se actius en aquest terreny, i no solament del nostre país, sinó també a l'Estat; com es va recordar, a més, als segells existents  se n'afegirà un de nou, centrat en els esdeveniments esportius.

Com a cloenda d'aquest primer diàleg, finalitzat amb una significativa encaixada de mans, les dues parts, es van encomanar a properes reunions seguint els principis respectius, que no són altres que "el compromís amb la idea de l'esport com a vector republicà" per part de Raül Romeva i ERC,  i amb la missió de la defensa de la professió, la interlocució amb les administracions i els agents del sector, així com el foment de l'activitat física en la societat seguint una pràctica saludable, tal com correspon al Col·legi.
{{galeria}}

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.