Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Ocusport a l'INEFC de Lleida

06/03/2024

Educació Lleida

El COPLEFC col·labora plenament en la transició dels estudiants al món laboral

Ocusport, la fira de l'ocupabilitat per al col·lectiu estudiantil de l'INEFC de Lleida, se celebrarà el proper 12 de març, de 8.30 a 14 hores, a les seves instal·lacions. Es tracta d'una activitat biennal que aposta per mostrar les possibilitats extracurriculars de l'alumnat i fomenta l'emprenedoria i l'ocupabilitat. Amb aquests trets, el COPLEFC no podia faltar a la cita, i ho fa en un doble sentit. Així, d'una banda, hi dona ple suport com a corporació, ja que esdevé una iniciativa d'acompanyament dels alumnes de l'INEFC de Lleida, en aquest cas, en el traspàs del món acadèmic al mercat i la realitat laborals que els esperen immediatament després. I d'una altra banda, el Col·legi hi participa mitjançant col·legiats referents que donaran a conèixer i aprofundiran els continguts que s'indiquen al programa previst.

Com ja és habitual en totes les edicions, l'Ocusport facilita un espai d'interactuació entre universitaris i empreses, en disposar d'un punt de trobada entre els diferents agents laborals i empresarials públics i privats, amb estands on les corporacions es poden explicar i donar a conèixer entre el col·lectiu universitari. A més, en cada edició hi ha tallers paral·lels (en dates properes), i s'ofereix a les parts involucrades en l'Ocusport la possibilitat d'entrevistes entre empreses i estudiants, així com un altre espai destinat a les organitzacions perquè presentin les seves activitats en torns de cinc minuts.

El COPLEFC, company de camí

En una tasca mantinguda en el temps, el Col·legi també acompanya els que han d'esdevenir futurs professionals de l'activitat física i de l'esport per mitjà de sessions informatives sobre  com està regulat el món laboral amb referència específica al marc legal del sector. Així mateix, aprofita totes les oportunitats per recordar la importància de treballar amb seguretat gràcies a la cobertura professional d'una assegurança de responsabilitat civil i, finalment, s'insisteix en un missatge de necessària pertinença al col·lectiu professional, precisament per tenir cada vegada una veu més potent en el conjunt de la societat i entre els actors del sector. Una consideració que a més a més, des del COPLEFC es complementa amb serveis que reverteixen en una millor vida professional individualment i també en conjunt de la professió.

És amb aquesta finalitat que cada curs les facultats i centres universitaris de tot Catalunya són visitats per algun membre del COPLEFC, que exposa als alumnes de 4t curs especialment tot allò que es trobaran tan bon punt superin el grau de CAFiE i hagin de guanyar-se un sou com a professionals.

Cinquena edició de l'Ocusport

El COPLEFC també participa en aquesta edició de l'Ocusport. Concretament Eduard Serrano Giménez (col. 52524), com a delegat del COPLEFC a Lleida, recordarà un lema del Col·legi i tot el que comporta:   "Si vols anar ràpid, ves sol/a. Si vols arribar lluny, uneix-te". I diversos professors de l'INEFC Lleida, també membres del Col·legi, hi faran les seves aportacions, començant per Carles Gelonch Álvarez (col. 13930), que ja va impartir el taller "El CV i l'entrevista de treball. Funcionament del procés de selecció" el dia 5 març. Per la seva part, el dia 7 de març Cristòfol Salas Santandreu (col. 5759) impartirà el taller:  "Inserció laboral de les i els educadors físics esportius" . I ja el propi dia 12, el company i doctor Xavier Peirau Terés (col. 5712), moderarà la taula "Què necessiten les empreses dels EFE?", que serà seguida pel responsable de desenvolupament del Segell de Qualitat del COPLEFC, Òscar García Figueras (col. 7781), que donarà a conèixer aquest necessitats d'estàndards sobre la qualitat al món laboral, i respondrà la pregunta: "Per què em serveix el Segell de Qualitat del Sistema Esportiu Català?". Finalment, completarà l'aportació col·legial, la presència, vingut de Madrid, del flamant nou president del Consejo COLEF, Vicente Gambau Pinasa (col. 8916), que parlarà de "Com pot afectar la regulació professional estatal les i els EFE".

Mira tot el programa: enllaç.

240305-Ocusport-Cartell.jpg (110 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.