Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Lleida també fa COPLEFC

01/07/2019

Lleida

L'anunci de Pere Manuel que es tornarà a presentar a les eleccions, sorpresa de la trobada col·legial

La descentralització del Col·legi va començar ara fa quatre anys, el 2016, amb l'Assemblea General celebrada al Club de Tennis Lleida. I ahir, 27 de juny, amb motiu de la trobada col·legial de la Delegació de Lleida, n'hi va haver una nova mostra. Una oportunitat que Pere Manuel va aprofitar per donar a conèixer públicament que es tornarà a presentar a les eleccions que es convocaran a final d'any, com és preceptiu després de quatre anys de mandat.

L'estructura de la trobada és la mateixa a tots els territoris, amb la presentació del delegat territorial, Agustín Larumbre (col. 4444), que va ser l'encarregat també de fer el reconeixement als col·legiats amb 25 anys d'antiguitat: Alfred Vilaseca (col. 5842), Carles A. Oca (col. 5777), Salvador Olaso (col. 5768), Sergi Masip (col. 5831), Josep Gallart (col. 5776), Anna Fillat (col. 5778), Toni Costes (col. 3816) i Josep Lluís Castarlenas (col. 5332),  com també a la col·legiada jubilada aquest any, Montserrat Fontana (col. 4047).

Tot seguit Alèxia Pérez va fer un breu resum de la Memòria d'activitats de l'any 2018, en què va destacar el volum de col·legiació que està vivint el COPLEFC, així com els diversos programes i activitats exitosos d'aquest any passat, com el DEFC, amb el salt significatiu de centres a la ciutat de Lleida especialment. Igualment va posar en relleu la plataforma de denúncies i el Comitè de Defensa de la Professió, amb diversos casos en què el Col·legi s'ha personat. I el posicionament respecte de la ILP presentada per la UFEC, que sembla que finalment es reconduirà amb uns continguts diferents dels inicials i que el COPLEFC va denunciar a l'opinió pública.

Quant a projectes immediats i futurs, Alèxia Pérez va remarcar la implantació del COPLEFC Aula com a formació continuada innovadora, desplegada pel territori i amb la finalitat d'incorporar continguts que el mercat de la formació no ofereix; com també el COPLEFC Emprèn, de suport a l'emprenedoria, i, en general, la tasca des de les comissions d'experts, com la del Medi Natural amb la difusió d'un manual de bones pràctiques. Aleshores va cedir la paraula al responsable de la Comissió d'Activitat Física i Salut, Sebas Mas (col. 12201), que va explicar als assistents, una trentena de col·legiats, la implantació del programa EUPAP, que permetrà disposar d'un professional educador físic als centres d'atenció primària (CAP) com a suport de la tasca mèdica. Un programa d'abast europeu que s'iniciarà amb caràcter pilot a la demarcació de Lleida. En el terreny de la salut, A. Pérez encara va esmentar la campanya "La salut s'entrena", abans de cedir la paraula al president, Pere Manuel.

El president, en primer lloc, va agrair la presència dels assistents en un dia tan calorós a la capital de la Terra Ferma, i va manifestar la solemnitat a què sent obligat en el seu paper representatiu de tota la professió, abans d'anunciar que es presentarà a la reelecció del càrrec. Una voluntat de servei que se suma als quatre anys que han permès veure el creixement del Col·legi en tots els sentits. Amb tot, no es va estar de comentar algunes situacions que com a president del COPLEFC no pot compartir del que passa respecte de la situació legal al nostre país que afecten els educadors físics esportius; ja sigui en l'àmbit del procés que s'està seguint en l'elaboració de la nova Llei de l'esport i l'activitat física de Catalunya, com de la nova moratòria per als socorristes aquàtics o de la manca de transversalitat real en l'aplicació de mesures i polítiques de suport a l'activitat física i esport, si tenim en compte que comporta tants beneficis socials i de salut.

Un cop acabada la seva anàlisi de la situació, és a dir, de fortaleses i amenaces, la trobada col·legial va acabar amb el visionat del vídeo realitzat expressament com a resum de l'any 2018 i de generació d'autoestima i significat del COPLEFC com a altaveu i garant de la feina a favor dels professionals.

En aquest punt, la trobada, celebrada a l'emblemàtic i magnífic gimnàs EKKE de Josep Lluís Castarlenas, un dels punts neuràlgics de l'activitat física i el fitnes a Lleida, es va donar per acabada i es va convertir en una estona de diàleg més informal, en què els col·legiats van poder intercanviar opinions i crear la xarxa necessària que de vegades la distància dificulta.

Galeria fotogràfica:
{{galeria}}