Logo COPLEFC INTRANET

Agenda

Jornada solidària "Juga per les nenes valentes"

10/03/2024 - Girona - Abacus

Girona


Girona acull la jornada solidària "Juga per les nenes valentes" en suport a l'empoderament femení a través de l'esport

Delegació a Girona Esport

 
 
 
  1. Els diners recaptats aniran destinats, entre d'altres projectes, a l'equip de bàsquet femení del camp de refugiats de Xatila, al Líban, que farà una estada a Catalunya i participarà en la jornada solidària
  2. Abacus organitza aquesta iniciativa el 10 de març en col·laboració amb l'Uni Girona, l'Ajuntament de Girona, la Federació Catalana de Basquetbol, la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física de la Generalitat, la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat i Xanascat, la xarxa jove d'albergs de Catalunya
  3. La jornada, que s'emmarca en la 12a Jornada de l'Esport Femení de Girona, comptarà amb activitats esportives, tallers, concerts, espectacles infantils i culminarà amb el "Partit de Totes" entre l'Uni Girona i el Perfumerías Avenida que serà retransmès per 3Cat
sge

Girona es convertirà el proper diumenge 10 de març en la capital de l'esport solidari en acollir la jornada "Juga per les Nenes Valentes", una iniciativa organitzada per Abacus, amb el suport del Govern, per recaptar fons per l'equip de bàsquet femení del camp de refugiats de Xatila, al Líban, i per a d'altres projectes de suport a l'empoderament femení a través de l'esport.

Durant tot el dia, la capital gironina comptarà amb les activitats esportives de la 12a Jornada de l'Esport Femení de Girona, tallers, concerts i espectacles que es durant a terme en diversos punts de la ciutat i que permetran que totes les persones que ho vulguin puguin fer donatius que aniran destinats a donar suport a aquests projectes.

De fet, un dels plats forts de la jornada serà la presència i participació de les jugadores de l'equip de les "Nenes Valentes", un club de bàsquet format en aquest camp de refugiats de Xatila i que són les protagonistes del llibre de la periodista Txell Feixas, "Aliades". La jornada culminarà amb "El partit de Totes", l'enfrontament de bàsquet més solidari a Fontajau entre l'Uni Girona i el Perfumerías Avenida, retransmès pel 3Cat i que també serà en suport als projectes d'empoderament femení. A la mitja part del partit, l'equip de bàsquet de les Nenes Valentes sortirà a la pista per rebre el reconeixement i suport del públic. Les persones que no puguin assistir a Fontajau tindran la possibilitat de comprar una entrada solidària.

La iniciativa "Juga per les Nenes Valentes" compta amb el suport de l'Ajuntament de Girona, el Govern català –a través de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física i la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut-, l'Uni Girona, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i Xanascat, la xarxa jove d'albergs de Catalunya.

La jornada "Juga per les Nenes Valentes" forma part de la campanya "Nenes Valentes" que la cooperativa Abacus va iniciar aquest Nadal. A través d'accions solidàries a les botigues i donatius a través del web es van recaptar més de 100.000 euros, una xifra que s'espera que augmenti gràcies a aquesta jornada de solidaritat.

Una via per fugir de la violència

Tal i com ha explicat el director d'Abacus, Oriol Soler, avui en una roda de premsa a Fontajau, aquesta campanya "demostra el compromís de la cooperativa amb aquells projectes que, a través de l'educació, la cultura i l'esport, poden contribuir a canviar realitats injustes". La secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula, ha volgut mostrar el compromís del Govern de la Generalitat "amb aquesta acció solidària que va més enllà de les nenes de Xatila per convertir-se en un acte de reivindicació de totes les nenes valentes del món".


 
 

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.