El Departament d'Educació ha publicat els nous criteris per a l'organització de l'FP Dual en el règim intensiu, com a adaptació a la nova Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la formació professional. Aquests criteris inclouen les condicions per a la beca entre alumne i empresa, unes condicions que ja s'aplicaran a l'alumnat que iniciï formació professional a partir de l'1 de setembre de 2024. Així mateix, la disposició normativa inclou els possibles convenis entre el centre educatiu i l'empresa, juntament amb altres requisits, com són horaris, remuneració i organització de la formació a l'empresa, entre d'altres.
La importància de l'FP dual s'explica perquè facilita a l'alumnat obtenir una formació real mitjançant la vivència en una empresa, mentre que aquesta pot beneficiar-se de la formació de futur personal que coneixerà la cultura de l'organització i també pel fet de rebre beneficis en forma de beca en la remuneració de l'alumnat.
El COPLEFC informa els membres del COPLEFC Empresa d'aquesta possibilitat i traslladarà els interessats a PIMEC, com a soci col·lectiu que és de l'organització de les petites, mitjanes i microempreses del país.
Què és la formació dual?
El caràcter dual combina la formació de l'alumnat al centre educatiu amb una fase de formació en empresa mitjançant una distribució adequada dels processos formatius entre ambdós agents, de manera que contribueixen de forma conjunta a l'assoliment de les competències professionals previstes en l'oferta formativa corresponent.
La incorporació de l'FP dual implica un canvi significatiu en la formació de l'alumnat, les funcions dels centres i la relació amb les empreses. I el règim intensiu d'FP dual suposa l'alternança de la formació al centre de formació professional o a l'empresa amb l'activitat productiva, que és retribuïda en el marc d'un contracte de formació.
Tots els detalls de la Resolució EDU/2717/2024, aquí.
Persona de contacte de PIMEC: smiro@pimec.org.