Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Ajuda davant la sequera

El COPLEFC ajuda el col·lectiu col·legial implicat en instal·lacions a comunicar millor la necessitat d'estalvi d'aigua

Fa tan sols uns dies informàvem del greu problema que també genera la sequera en l'àmbit de l'activitat física i esportiva i les reflexions i demandes que es van plantejar al Govern per mirar-hi de fer front de la millor manera. Si el COPLEFC, en representació dels professionals implicats, va donar ple suport a aquelles propostes, ara el Col·legi fa un altre pas pensant específicament en el col·lectiu del COPLEFC Empresa o d'altres, és a dir, sobretot per a les empreses  petites o en què es gestionen instal·lacions i es necessita informar els clients sobre la nova situació que exigeix optimitzar i estalviar aquest bé tan preuat en què s'ha convertit l'aigua. Es tracta d'uns recursos comunicatius que les i els professionals interessats poden descarregar-se, ja que es tracta d'arxius oberts i que permetran conscienciar tothom sobre el problema que tenim no solament col·lectivament sinó també en el pla individual.

El COPLEFC ha pensat en aquest material amb la voluntat d'esdevenir un suport per a aquells que han de tenir el focus de la seva activitat centrada i dedicada al cent per cent en la millor gestió possible de l'aigua en una nova situació econòmica complicada, arran d'aquest imprevist de la sequera. El COPLEFC dona una nova mostra, una més, de voler convertir-se en un company de viatge en el camí dels professionals. Un camí, on s'arriba més lluny amb companyia.

Els materials

Es tracta d'una sèrie de cartells que transmeten a les persones usuàries d'instal·lacions esportives la necessitat de fer-ne un bon ús, també en l'àmbit de l'aigua, perquè l'esport i l'activitat física puguin ser mediambientalment sostenibles. En aquesta consideració, la responsabilitat de tothom hi és imprescindible. Per això es demana: estalviar aigua mitjançant dutxes ràpides (sense deixar córrer l'aigua constantment), tancant l'aixeta quan no sigui imprescindible, col·laborant amb els gestors de la instal·lació assabentant-los de pèrdues i fuites innecessàries que es poden evitar i, tenint en compte un altre element bàsic a les instal·lacions, els lavabos, recordant que el vàter no és una paperera ni s'ha de buidar innecessàriament.

Aquesta és una nova oportunitat, que el COPLEFC assumeix com a agent divulgatiu entre el col·lectiu professional, d'acomplir l'alineament amb els objectius de desenvolupament sostenibles (ODS), concretament en aquest cas l'ODS 11, sobre ciutats i comunitats sostenibles, per fer que siguin inclusives, segures, resilients i sostenibles, i l'ODS 13, d'acció pel clima, més excplícitament per limitar el canvi climàtic i adaptar-s'hi per fer-ho possible.

Tots els recursos, baixa-te'ls aquí:

CARTELL-Sequera-GENERAL-V1
CARTELL-Sequera-GENERAL-V2
CARTELL-Sequera-ESTALVIA-AIGUA
CARTELL-Sequera-DUTXAT-RAPID
CARTELL-Sequera-TANCA-LAIXETA
CARTELL-Sequera-VATER-PAPERERA
CARTELL-Sequera-FUITA

{{galeria}}

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.