gestio-i-economia-esport-3 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Sport Business Symposium, desè aniversari

El COPLEFC repeteix col·laboració i participació en un entorn de reflexió i xarxa professional

Els dies 10 i 11 de maig passat va tenir lloc a La Farga de l'Hospitalet de Llobregat la desena edició de l'Sport Business Symposium (SBS19), un esdeveniment que promou relacions d'èxit entre esport i empresa, al qual van assistir prop de 300 participants. El COPLEFC hi ha estat present per segon any consecutiu com a col·laborador institucional, juntament amb altres organitzacions destacades: INEFC, ACGEP, Indescat, Barcelona Sports Management School, International Center for Enterpreneurs in Barcelona (ICEB) i Catalunya Convention Bureau (CCB), entre d'altres, fins i tot de Portugal.
(SBS)20190510-01.jpg (262 KB)
El Simposi va ser inaugurat amb les paraules de Cristian Alcázar (regidor d'Esports i Joventut de l'Hospitalet de Llobregat), Antoni Reig (director del Consell Català de l'Esport), Daniel Laga (coordinador d'Esports de la Diputació de Barcelona), Pere Manuel (president del COPLEFC) i Jordi Solà (director de l'INEFC). I durant els dos dies de l'SBS19, els 28 ponents de prestigi nacional i internacional van aportar no solament experiències exitoses, sinó un ampli ventall de coneixement als assistents. Entre els noms escollits en aquesta edició, hi havia Gemma Mengual, que va rebre el Premi Valors Esportius del Simposi, i tres campiones del món en diverses especialitats, a més de la psicòloga Laura Chica i l'ex-director financer de l'ACB, Gerard Freixa, entre d'altres, per posar en comú les relacions d'esport i empresa. Un altre element important de la cita que vincula gestió empresarial i esportiva té a veure amb la possibilitat de relació i interacció entre els assistents, una aportació mútuade valor de gran significació.

En síntesi...

D'una manera molt sintètica, el primer plat fort va ser la sessió titulada "L'aigua o la vida" a càrrec de G. Mengual, en conversa amb el periodista Jordi Martí de SER Catalunya. Després, Fernando Botella, expert en lideratge, va ser clar: "Tot es pot entrenar". I Laura Chica va insistir en la necessitat de viure el present des de l'autoconeixement, amb la intenció de transmetre missatges positius. Com sempre, en el món de l'empresa, el màrqueting reclama el seu espai, i Gerard  Freixa va exposar la ponència "Big Data, instal·lacions i clients: vers una nova manera de gestió". Patricia Campos va posar damunt la taula el valor de les ONG i la tasca per a sectors desfavorits de la població, en el seu cas a favor de les dones i nenes per mitjà del futbol. Tot això amanit amb més d'una vintena de pòsters i comunicacions de molt diversa mena.

 (SBS)20190510-14.jpg (279 KB)(SBS)20190510-02.jpg (283 KB)

Taula rodona promoguda pel COPLEFC

El dissabte 11, el Col·legi va esdevenir el patrocinador de la reflexió sobre "Bon govern a les organitzacions esportives", en una taula rodona amb la participació de cinc dones d'àmbits diversos: Mónica García, gestió de futbol; Estefanía Serrano, del Consell Esportiu del Tarragonès; Sheila Herrero, campiona del món de patinatge; Leonor Gallardo, professora universitària, i Bito Fuster, campiona mundial de gimnàstica rítmica a Atenas 91. Manuel Valcarce, director gerent de Valgo, organitzador de l'SBS19, va ser-ne el presentador. A les seves aportacions, des del Col·legi,  Pere Manuel, present entre el públic, va voler destacar el significat de la mirada femenina, com a aportació de valors de futur, així com també un aspecte important de bona governança relacionada amb la incorporació de professionals a les entitats que ofereixen activitat física i esportiva, que s'ha de fer d'acord amb la legalitat vigent i, en conseqüència, va recordar el final de la moratòria de la Llei 3/2008, ja que si no es compleix comporta l'aplicació del règim sancionador.

Una edició especial

Havent arribat a la desena edició d'Sport Business Symposium, l'organització va voler celebrar-ho més enllà dels continguts, i ha va fer amb la participació d'un parell d'actuacions de ball, protagonitzades per Movementics i el grup Dones, amb participació de col·legiades, així com amb tocs de màgia i de poesia a l'hora d'oferir les conclusions de dos intensos dies d'empresa i esport.