gestio-i-economia-esport-3 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Albert Marco, in memoriam

Dissabte passat, 8 de febrer, va morir el company col·legiat Albert Marco Zaurín

Després d'una llarga malaltia, Albert Marco (col. 11135), la trajectòria del qual va estar vinculada especialment al món de l'activitat física, va traspassar el 8 de febrer. Avui, 10 de febrer, se n'ha celebrat el funeral al Tanatori de la Ronda de Dalt de Barcelona. Una cerimònia que ha aplegat nombroses persones del món de l'esport i l'activitat física amb qui ell va participar de manera destacada i que han plorat la seva pèrdua amb només 44 anys.

El company Albert Marco, llicenciat per l'INEFC Centre de Barcelona i doctor en economia de l'esport, va ocupar càrrecs de rellevància en l'àmbit de la política esportiva, com a director del Consell Català de l'Esport durant els anys 2011 i  2012, i d'altres al Canal Olímpic i al CAR. També va tenir un intensa activitat federativa al rugbi català. En un altre ordre professional, va ocupar diversos càrrecs al sector privat del fitnes, com ara amb l'empresa que gestiona la marca Precor i fundà l'empresa de gestió de centres esportius Illa Activa, a més de ser director d'expansió i vendes a la Península d'Anytime Fitness i tingué vinculació igualment amb Snap Fitness. Així mateix, va focalitzar-se en la faceta de consultor i mentor, per a Xarxa Capital, i amb la seva pròpia consultoria Alma  Raise.

Albert Marco i el COPLEFC

Al nostre Col·legi, l'Albert sempre que hi va haver oportunitat va col·laborar-hi; sens dubte, era dels col·legiats que fan COPLEFC. Una tasca que es va concretar en la seva participació a la Comissió d'Experts de Gestió i Economia de l'Esport, però també oferint el seu coneixement de la realitat professional a Catalunya; en aquest sentit, tot van ser facilitats en l'entrevista que li vam fer en el càrrec de director general del Consell Català de l'Esport (publicada la tardor del 2012). Però aquesta col·laboració no es limitava en aquests vessants, sinó que també va participar en el nostre vídeo Soc un professional de l'esport, per exemple, demostració del seu tarannà obert, cordial i  empàtic, tant amb les persones del nostre col·lectiu que el van tractar més directament, com també pel que fa a aportacions per a la millora d'una professió que l'apassionava.

Com a homenatge, podeu llegir l'entrevista del Docusport (núm. 26, tardor del 2012), titulada: Albert Marco, dos anys al Govern, pàg. 5-8).

{{galeria}}

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.