esport-i-rendiment-1 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

La 'Ley del deporte', a debat

El COPLEFC organitza una jornada de debat per saber on som a partir de la nova Llei espanyola

La Llei de l'esport espanyola (o Ley del deporte) que es va aprovar el 30 de desembre de 2022 al Congrés dels Diputats ha obert una nova etapa en el si del sector després que el text legal anterior ja acumulava més de trenta anys de vigència. Un període que la convertia en desfasada, tal com destaca el preàmbul de la nova Llei, perquè: "La pròpia naturalesa de l'esdeveniment esportiu i la seva realitat multidimensional en fan un fenomen en canvi continu i amb una força social incommensurable, que ha de ser objecte d'atenció dels poders públics, per dotar-lo de les eines necessàries per a un desenvolupament i canalització legal de les noves necessitats que hi sorgeixin".

Des d'aquestes bases preliminars, i per analitzar com s'ha fet aquesta atenció, el divendres 9 de juny el Col·legi vol aplegar en una mateixa taula l'esport de competició, els professionals i el legislador. Així, en representació del PSOE, un dels dos partits del Govern, és a dir, amb la màxim implicació en la formulació, hi haurà Juan Luis Soto Burillo, diputat al Congrés, on es va aprovar la Llei i que podrà aportar les intencions legislatives. Pel que fa a l'esport de competició, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya considerarà mitjançant  Isabel Pérez Espinosa, secretària general i gerent de la UFEC, quines implicacions, positives o negatives a Catalunya, comporta el nou text legal vigent a tot l'Estat. I pel que fa als professionals, n'hi haurà un representant en tant que empresaris, mitjançant la patronal Associació d'Empreses de Catalunya d'Activitat Física i Fitnes (ADECAFF), amb la presència de Iolanda Latorre, gerent, i també la veu del president del Consejo COLEF, Vicente Gambau i Pinasa, al capdavant de l'organisme general del conjunt de col·legis professionals a Espanya i que va tenir una tasca continuada de vigilància especial en els continguts d'aquesta Llei, que estableix en una disposició final la regulació futura dels educadors físics esportius (EFE) com a professió col·legiada i amb reserva d'activitat.

Per conèixer totes les derivades d'aquell text legal, per considerar des de Catalunya quina és la repercussió que pot tenir i els entrebancs i beneficis que pugui comportar aquest nou marc legal estatal, i sens dubte per saber on som respecte de les possibilitats per a la professió en el seu conjunt, el COPLEFC proposa aquesta sessió, on també podran intervenir a títol individual els professionals catalans adreçant les preguntes que considerin adequades.

Com sempre, l'acte és d'assistència gratuïta, però per qüestions organitzatives, cal inscriure-s'hi prèviament aquí.

PROGRAMA. Divendres, 9 de juny

11.00 h Benvinguda i presentació de la jornada.

Eduard Inglés (col. 13224), director de l'INEF de Catalunya

11.15 h Presentació de la nova Ley del deporte

Juan Luis Soto Burillo, diputat al Congrés, portaveu d'Esports del Grup Parlamentari Socialista, membre de la Comissió de Cultura i Esport en l'elaboració de la Ley 39/2022

11.45 h Taula rodona. Implicacions de la Ley del deporte al sector esportiu des del punt de vista de l'esport federat, el sector empresarial i el sector professional

Amb la participació de:

  • Isabel Pérez, secretària general de la UFEC
  • Iolanda Latorre, gerent d'ADECAFF
  • Vicente Gambau (col. 13224), president del Consejo COLEF

Modera: Francesc Navarro, cap de premsa del COPLEFC

12.30 h Cloenda

Pere Manuel Gutiérrez (col. 8570), president del COPLEFC

Lloc: INEFC de Barcelona. Sala d'Honor
Presencial i en directe pel canal Youtube del COPLEFC
COPLEFC-visuales-ley-del-deporte-banner(1).jpg (160 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.