Línia d'avals del Govern espanyol per a empreses (Covid-19) - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Línia d'avals del Govern espanyol per a empreses (Covid-19)

 

 

Com ajuda el Govern espanyol a reforçar la liquiditat de les empreses?

El passat 17 de març, el Govern espanyol, a través del Ministeri d'Assumptes Econòmics, va anunciar una línia d'avals de 100.000 €  destinada a reforçar la liquiditat de les empreses que s’hagin vist perjudicades per la pandèmia del Covid-19.

El 24 de març, el Consell de Ministres va aprovar les condicions per posar en marxa el primer tram d'aquesta línia d’avals per a empreses i pel col·lectiu d’autònoms.

Aquest primer tram està dotat amb un import de 20.000 milions d’euros, dels 100.000 milions destinats a aquesta mesura de suport empresarial, que tindrà caràcter retroactiu. Per a més informació, fes clic aquí. 

 

 

Com funciona i quin import puc sol·licitar mitjançant aquesta línea d'avals del Govern espanyol? 

El govern espanyol, mitjançant l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) ha establert aquesta línea d'avals destinada a empreses i autònoms amb l’objectiu de compensar els efectes de la caiguda d’activitat generada pel Covid-19. Coneix les condicions generals fent clic aquí. 

L'import  màxim de 1,5 Mio € en diverses operacions per empresa/autònom s’aplicaran les disposicions de la UE de mínims i per sobre s’aplicarà el màxim establert en el Marc Temporal d’Ajudes d’Estat de la Comissió Europea.

  • S’avalaran les operacions fins a 50 Mio € que hagin estat aprovades per l’entitat d’acord amb la seva política de riscos, sense perjudici de comprovació posterior de les condicions d’elegibilitat.
  • S’avalaran les operacions de més de 50 Mio € a partir que l’ICO hagi analitzat l’acompliment de les condicions d’elegibilitat de manera complementaria a l’anàlisi de l’entitat financera.