Logo COPLEFC INTRANET

EDUCACIÓ FÍSICA I COGNICIÓ: recursos i estratègies per incrementar l'activitat motriu enriquida a l'EF escolar

 

COPLEFC-Trobada-digital activitat-motriu-i- cognicio-banner.jpg (1.05 MB)

 

EDUCACIÓ FÍSICA I COGNICIÓ:

recursos i estratègies per incrementar l'activitat motriu enriquida a l'EF escolar

 

Els darrers descobriments en l’àmbit de la neurociència mostren una gran influència de l’activitat física en el desenvolupament i el funcionament cognitiu de les persones.


Tanmateix, el simple fet de ser físicament actiu no comporta de manera automàtica i immediata una millora cognitiva, sinó que és necessari intervenir per tal de treure el màxim partit del potencial educatiu de l’activitat física, especialment en etapes de creixement.


En aquest webinar donarem idees i recursos per tal de, sense perdre mai de vista els aspectes clau i definitoris de l’EF, afavorir tant com sigui possible el desenvolupament cognitiu de l’alumnat.

 

Ponents

Albert Batalla Flores (col. 4600). Professor titular a la facultat d’Educació de la UB, Llicenciat en EF per l’INEFC de Barcelona, Dr. en Ciències de l’Educació, Màster en Psicologia de l’esport. Coordinador del grup de treball “Motricitat, cognició, infància i escola”

David Bueno. Professor i investigador de la Secció de Genètica Biomèdica, Evolutiva i del desenvolupament de la UB. Director de la Càtedra de Neuroeducació UB-EDU1st. Autor de 70 articles científics i 23 llibres d'assaig i divulgació. Col·laborador en diversos mitjans de comunicació. Assessor de la International Bureau of Education de la UNESCO. Participa en projectes de reflexió i innovació educativa promoguts per la Generalitat de Catalunya.

Josep Cabedo Sanromà (col. 5754). Professor titular de la URL i de la FPCEE-Blanquerna. Docent en els estudis d'Educació Primària i del grau de CAFiE. Responsable de la línia de recerca Comportament motor del grup de recerca consolidat Salut Activitat Física i Esport. Acreditat com a contractat doctor des de l'any 2015 i amb un Tram de recerca viu.

Anna Aranda. Mestre d’EF a l’escola Claret de Barcelona

Gabriel Díaz. Professor associat al departament de didàctiques aplicades de la UB (Grau d'Infantil i Primària); Mestre d'educació física i Coord. de l'àmbit de l'Esport, la Salut i les Arts a l'Escola Garbí. Formació en educació primària, educació física, màster en neuropsicologia i educació i doctorand en el programa “Activitat física, esport i educació”. Investigador en la línia de recerca: incidència de l'activitat física en les capacitats cognitives (projecte "moure's i pensar" amb l'Hospital Sant Joan de Déu

Carme González. Pedagoga. Mestra d' educació infantil. Psicomotricista. Dra. en Educació. Professora convidada per la Universitat Panamericana seu Guadalajara i Aguascalientes, Mèxic, Formadora de mestres en diferents Institucions públiques i privades a la ciutat Guadalajara, Culiacan i d' Aguascalientes, Mèxic. Professora associada a UB. Professora Associada en UAB.

Marc Guillem. PDI associat facultat d'Educació UB, PDI Associat Facultat d'Educació, traducció i Ciències humanes UVIC, Agregat a la Càtedra de Neuroeducaió EDU1st - UB i formador comitè tècnic de la Federació Catalana de Basquetbol. Doctorand a la UB.

Miguel Ángel Lira. Dr. en Didàctica de l’Educació Física i l’Esport (UB-INEFC_Bcn), Especialista en Alt Rendiment Esportiu. (Màster RETAN. INEFC_Bcn), Mestre especialista en Educació Física (Escola Sant Martí. Arenys de Munt), Professor vinculat al Departament de Didàctiques Aplicades. Unitat d'Educ. Física (UB), Entrenador Nacional de Judo. 6è Dan.

Sergio MoneoTécnico Superior en Animación de Actividades Físicas y Deportivas. Diplomado en Magisterio de Educación Física. Master en Actividad Física y Educación. Doctor por la UB. Profesor asociado en Facultad de Educación de la UB.

Joana Niubò Solé (col. 12705). Professora d’Educació Física de l’Institut Quercus, professora associada de la Universitat de Barcelona i membre del grup d’investigació motricitat, cognició infància i escola de la UB. Doctoranda a la UB.

Eric Roig Hierro (associat 042272). Professor associat a la UB al grau d’Educació Primària (menció d’EF). Doctorand per la UB (especialitat AF i cognició). Tècnic de recerca en projecte d’investigació del COPLEFC i la UB.

 

Dia i hora: Dimarts 7 de juny, de 18.00 a 19.00 h

Idioma: Català

Cost: Gratuït i obert a tothom

Inscripció: TANCADA

Visualització: Disponible en el Canal YouTube del COPLEFC

Bibliografia: clica aquí.

 

Coorganitza:

 

ANOULOGOvert.jpg (127 KB) COPLEFC new baseline-05.jpg (3.82 MB)

 

 

 

 Aquesta trobada està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles: 3 i 4

 ODS 3.jpg (78 KB)ODS 4.jpg (87 KB)

 

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.