Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Socorristes: ¿i l'any vinent?

El COPLEFC vol evitar que l'estiu del 2020 es torni a produir el despropòsit d'enguany amb una moratòria exprés

El dia 30 de setembre va acabar la moratòria de la Llei 3/2008 per als socorristes, que ha permès treballar com a tal sense els requisits que la norma estableix, és a dir, la titulació o una experiència acreditada i la inclusió al ROPEC. És per això que el Col·legi vol ser un actor rellevant per assolir un acord entre els diversos actors implicats: la Generalitat mitjançant la Secretaria General de l'Esport, com a Administració amb capacitat legislativa, les empreses del sector que han de contractar els socorristes, i els mateixos professionals, organitzats en sindicats, a més a més del món municipal, titular de l'espai físic marítim on es duen a terme les tasques de socorrisme, i de la Federació Catalana de Salvament i Socorrisme.

Cal recordar que cada any es produeixen morts al nostre litoral, una situació que s'ha d'intentar minimitzar tant com sigui possible. Sobre la qüestió, el COPLEFC precisament no vol que la manca de professionalitat dels encarregats d'una activitat que pot salvar vides, sigui deixada sense empara legal o com a resultat del lliure mercat, de la manera més desregulada.

Després de l'experiència d'aquest 2019, el COPLEFC s'adreçarà a l'Administració com a responsable directe, a fi que lideri i organitzi una taula de treball que estudiï el conjunt de la problemàtica: regulació municipal que especifiqui quins tipus de platges necessiten socorristes, ordenació laboral, amb sous atractius per la responsabilitat que la feina comporta i requisits d'experiència i/o titulació clares; dificultats que el món empresarial té detectades; possibilitat de noves propostes de formacions adaptades i adequades...

Des del COPLEFC, que té la ciutadania i els professionals que li presten serveis com a centre d'interès, considera que arribar al 2020 sense cap acord concret seria una irresponsabilitat de tots plegats i espera que el cas es pugui donar per resolt adequadament per a totes les parts abans de la propera campanya estiuenca.

ExigeixProfessionals.jpg (361 KB)