Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El projecte de la Llei de l'esport i l'AF es presenta sense consens

11/07/2019

Catalunya
El COPLEFC espera que el tràmit parlamentari permeti arribar a una Llei de l'esport i l'activitat física que sigui representativa de tot el sector


Avui, 11 de juliol, la nova Llei de l'esport i l'activitat física de Catalunya ha fet un nou pas per esdevenir el marc de referència al nostre país. L'acte ha consistit en la presentació que n'han fet el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, juntament amb el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva. També hi eren presents bona part dels agents amb els quals el Govern ha mantingut converses per conèixer les demandes i aportacions sectorials.

A partir d'ara, el document, seguirà la tramitació política habitual al Parlament. Els impulsors del text esperen que se sumin els diversos grups parlamentaris, amb la finalitat d'obtenir el màxim de consens, seguint una tradició en matèria de legislació esportiva (cal recordar, per exemple, que l'anterior Llei de l'esport va ser aprovada per unanimitat, pràcticament la mateixa que va obtenir la Llei de l'exercici de les professions de l'esport, entre altres normes sectorials).

El procés i el contingut

D'aquesta manera, tan bon punt sigui registrada la redacció del text, deixarà de ser vigent la iniciativa legislativa popular plantejada per la UFEC com a alternativa al text que redactava el Govern com a conclusió del Segon Congrés de l'Esport i, posteriorment, del Pacte Nacional per l'Activitat Física i l'Esport.

Amb tot, el nou text presentat avui no és el fruit real del consens entre tots els agents del sector, almenys aquesta és la valoració que al mateix acte ha volgut constatar Pere Manuel, com a president del Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i de l'Esport (COPLEFC), ja que no ha existit una taula de treball conjunta amb tots els agents implicats en la matèria, sinó que s'han mantingut reunions bilaterals entre els actors sectorials individualment, d'una banda, i la Secretaria i la UFEC, de l'altra. D'aquesta manera l'operativitat i el contrast per a la creació consensuada dels continguts del text legal s'han vist frustrats en aquest estadi previ a l'entrada del document al Parlament.

Per tant, el president del COPLEFC entén que més enllà d'aquesta situació, "ara caldrà fer la tasca política imprescindible de negociació i transacció en el si del Parlament de Catalunya".

La posició del COPLEFC

Val a dir que la posició del COPLEFC sempre ha estat la mateixa: cal una nova Llei de l'esport i l'activitat física a Catalunya, sens dubte; el Col·legi s'ha ofert sempre obert a dialogar des de la lleialtat institucional amb tots els implicats; el text que s'ha presentat no és el fruit d'aquest consens previ, i ara caldrà buscar aquest consens, en la via parlamentària dels partits.

Presentacio-Nova-LleiEsport-(JordiBedmar)01.jpg (263 KB) Presentacio-Nova-LleiEsport-(JordiBedmar)04.jpg (271 KB)
(fotografies: Jordi Bedmar)
Presentacio-Nova-LleiEsport-(JordiEstruch)01.JPG (349 KB)
(fotografia: Jordi Estruch)