af-turisme-medi-natural-2 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Falten monitors d'esquí

El COPLEFC ofereix recursos als col·legiats i associats per facilitar la seva contractació

Amb la represa de l'activitat, malgrat una situació que encara no permet relaxar l'alerta i el sentit comú respecte de la pandèmia, però que facilita la recuperació i el retorn de més àmbits de vida econòmica, juntament amb activitat física i  oci, ara arriba l'inici de la temporada de neu amb l'obertura progressiva de les pistes d'esquí de muntanya, ja siguin en la modalitat alpina o nòrdica. I si, com està passant en altres àmbits econòmics, hi ha manca de professionals, des del COPLEFC es posen a l'abast de les parts implicades, és a dir, les empreses responsables de contractar personal, així com dels professionals aptes per a l'exercici en aquest terreny del medi natural, aquelles eines que han de facilitar la concertació d'oferta i demanda. 

En primer lloc, l'espai de trobada de totes dues necessitats és la Borsa de Treball del COPLEFC, un espai on qui vulgui contractar un professional de l'esquí de muntanya pot anunciar-ho amb la confiança que s'està adreçant al col·lectiu professional preparat. 

Així mateix, les i els EFE col·legiats amb capacitació per a aquestes tasques, a més de respondre a aquestes demandes que aniran sorgint, cal que actualitzin el seu perfil professional a la intranet del web del Col·legi, la qual cosa permetrà fer pública la seva condició des del directori professional que és de caràcter obert i que qualsevol persona interessada per aquest tipus de serveis pot consultar i accedir-hi. 

Igualment, per donar una possibilitat més de visibilitat personal directa entre part contractadora i contractada, el COPLEFC tramitarà el certificat que acredita la formació i experiència en la corresponent modalitat esportiva d'esquí alpí/ surf de neu i/o esqui de fons. 

Recordem que la Llei 3/2008, de l'exercici de les professions de l'esport a Catalunya, estableix que els graduats en CAFiE amb formació i experiència de la modalitat esportiva poden exercir com a monitors, entrenadors i/o directors esportius. Aquesta és la referència literal:

"3. Per a exercir la professió de monitor o monitora esportiu professional en centres que organitzen activitats físiques i esportives en llocs o espais que impliquen un risc intrínsec .activitats aquàtiques, activitats a la neu i en altres àmbits del medi natural. es requereix alguna de les titulacions següents:

a) La llicenciatura en ciències de l'activitat física i de l'esport o el títol de grau corresponent, amb formació o experiència en les activitats esportives en el medi natural.
b) El títol de tècnic o tècnica superior en animació d'activitats físiques i esportives, amb formació o l'experiència adequades a les activitats de què es tracti.
c) El títol de tècnic o tècnica en conducció d'activitats físiques i esportives en el medi natural, amb formació o experiència en les activitats de què es tracti".


El  col·legiat/ada o associat/ada haurà de fer el tràmit corresponent, amb indicació de si disposa d'alguna de les titulacions de tècnic esportiu o tècnic esportiu superior d'esqui alpí, surf de neu o esqui de fons o bé aportar documentació que acrediti el nombre d'hores de formació, reglada i no reglada, i experiència professional de la modalitat esportiva corresponent. 

Per tant, si ets professional de l'esquí, aquesta temporada no et quedis sense treballar.

EsquiMuntanya.png (188 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.