af-turisme-medi-natural-2 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Esport i turisme a Girona FM, amb el COPLEFC

La Delegació del Col·legi col·labora amb l'emissora, que entrevista Eduard Kirchner (col. 6588), director de Cicloturisme Tours

El 15 de juny passat l'emissora Girona FM (92.7) va començar una minisecció sobre esport i turisme en col·laboració amb la Delegació del COPLEFC, en el marc del programa matinal Els 4 rius, presentat per Siso Garcia. Es tracta d'un magazín en clau local, que recull mitjançant entrevistes, informació de servei i espais i seccions temàtics el batec de la ciutat i els estils de vida dels seus habitants. I com a presentació, l'emissora va emetre una entrevista al nostre company Eduard Kirchner, director de l'empresa Cicloturisme Tours, agència de viatges especialitzada en rutes de bicicleta i de senderisme per tot Girona, especialment l'Empordà, ja que la província presenta una gran diversitat de paisatges, pobles medievals, ruïnes històriques, tradicions, cultura i una gran gastronomia, característiques que la fan ideal per a aquesta activitat.

El cicloturisme, activitat amb història

L'entrevista permet conèixer amb una mica més de detall una activitat del sector de l'activitat física i el turisme actiu al medi natural, a més a més de l'empresa que comanda el nostre company col·legiat. Una empresa que el 2021 ja celebrarà el vint-i-cinquè aniversari, seguint les passes inicials de la fundadora, la geògrafa gironina Empar Vaqué.

Com recorda Eduard Kirchner, el cicloturisme més clàssic consisteix en un viatge itinerant de descoberta entre poblacions, amb les contractacions de serveis i visites, de les quals s'encarrega l'agència. En el seu cas, situat a Catalunya, Kirchner també posa en valor un component més esportiu, amb bicicleta de carretera, partint des de Girona i amb la mateixa capital com a punt final d'etapa diària. Cal tenir ben present que el "cicloturisme són vacances actives", i que a més a més no exclouen la platja. Kirchner se sent afortunat, perquè "Girona té les vies verdes, que són una eina fantàstica, com l'Empordà tot sencer, que és una zona fantàstica per pedalar, i hi pots sumar la platja, perquè et pots aturar per banyar-te. I fer bons àpats. Són activitats compatibles. El cicloturisme et dona una visió molt més de detall, amb el paisatge i les seves cases, la vegetació... És un passar pels llocs més pausat".

L'Eduard també esmenta en l'entrevista l'interès internacional que hi ha en l'activitat del cicloturisme per les nostres terres, ja que un percentatge molt rellevant dels clients són estrangers, "un 50% nord-americans i també un percentatge molt elevat del nord d'Europa", amb la qual cosa la situació actual ha afectat l'empresa, que treballa amb una temporada alta durant els mesos d'abril, maig i juny i després de setembre i octubre, i s'ha vist afectada per les cancel·lacions inevitables quan "el món sencer s'atura". Per això ha hagut de promoure l'activitat local, un públic que també pot aficionar-se a fer itineraris europeus, amb possibilitats ben atractives "en un gran triangle entre Portugal, Eslovènia i Dinamarca. Per exemple, pedalar travessant Àustria resseguint el Danubi".

El cicloturisme, a més a més, és una opció assequible econòmicament, perquè "mentre pedales no gastes en altres coses, justament perquè la gran distracció és pedalar". I és un activitat que també s'adapta a les noves realitats tècniques que ofereixen les bicicletes elèctriques, de les quals Kirchner és un gran defensor, "perquè encara facilita a molta més gent de poder fer entre 30 i 40, o fins i tot 50 km en una sola matinal".

Per escoltar l'entrevista sencera a Eduard Kirchner al programa Els 4 rius, de Girona FM: enllaç.

Per conèixer tota l'oferta de Cicloturisme Tours: enllaç.
Eduard-Kirchner.jpg (70 KB)Logo-Cicloturisme-Kirchner.png (6 KB)

I la propera convidada al programa serà... CRISTINA BORRÀS FERRÉ (col. 61344). Recordeu: Els 4 rius, presentat per Siso Garcia, a GIRONA FM (92.7), per internet, magazín de 9.00 a 12.00 h. 

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.