af-turisme-medi-natural-2 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El COPLEFC, contra la violència sexual a l'esport

Presentat l'opuscle La violència sexual a l'esport. Guia per a persones adultes. (Re)conèixer, parlar i actuar

El dia 5 de desembre el Consell Català de l'Esport, amb Gerard Figueras al capdavant, i l'Institut Català de les Dones i la seva presidenta, Laura Martínez, van presentar aquesta eina que vol ser una referència en la tasca de conscienciació, visualització i elaboració de plans d'intervenció en la prevenció, detecció i abordatge de la violència sexual en contextos esportius. Com a actualització de la que el Consell Català de l'Esport ja va publicar el 2005, el nou text s'adapta a la realitat actual i vol contribuir a poder gaudir d'un esport català lliure de violències sexuals en totes les seves manifestacions.

PresentacioGuiaViolenciaSexual-JordiEstruch-02.jpg (23 KB)El contingut ha estat elaborat pel Grup de Recerca en l'Esport i l'Activitat Física (GREAF) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, format per Montserrat Martín (col. 5732), Albert Juncà (col. 59249), Ester Checa i Laia Anguita (col. 63231), conjuntament amb Blanca Nualart, responsable en matèria de gènere i programes esportius transversals del CCE. Una vegada donat a conèixer, ara cal que tot el teixit vinculat amb l'activitat física i esportiva esdevingui una xarxa de divulgador i multiplicador d'aquest material i del missatge inherent que no deixi cabuda a conductes inapropiades.

El COPLEFC, entitat de referència

Amb una implicació cada vegada més determinada sobre la qüestió, tal com és públic i notori, el Col·legi apareix a la Guia com a entitat de referència i assessorament, d'acord amb la idiosincràsia de corporació de dret públic, que defensa la professió, interlocutora amb l'Administració i els agents del sector, així com encarregada de fomentar l'activitat física i la societat i vetllar per la pràctica saludable de la ciutadania. Per tant, lliure de violència sexual a l'esport.

GuiaViolenciaSexual-01.jpg (86 KB)

 Per llegir o baixar-se aquí la Guia

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.