Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Si lluites contra la bretxa de gènere...

16/09/2022

Educació Catalunya

Pots col·laborar amb el GIPD de Madrid en un estudi per trobar solucions a la bretxa de gènere en les AFE

El Grupo de Investigación Psicosocial en el Deporte (GIPD) de l'INEF de Madrid, en col·laboració amb el Consejo COLEF i l'empresa Mapfre, està desenvolupant un estudi per ampliar el coneixement sobre les necessitats, barreres i innovacions en l'oferta d'activitats físiques i esportives per a adolescents, amb especial atenció a les noies de l'etapa d'Educació Secundària Obligatòria. El termini per poder participar-hi és el 30 de setembre de 2022. Cal emplenar un formulari i el grup de recerca es posarà es contacte.  El grup de recerca busca professorat d'Educació Física de totes les comunitats autònomes per obtenir una imatge al més fiable possible del conjunt de l'Estat. Els centres educatius implicats obtindran un xec regal en material per a Educació Física.

Tal com exposa el Grup impulsor de l'estudi: "Volem escoltar i donar veu a les adolescents amb la col·laboració del seu professorat d'Educació Física". Pel fet de participar, es rebrà, juntament amb el xec de regal de material, un certificat de participació en l'estudi.

En què consisteix la col·laboració

Es tracta d'acompanyar l'alumnat a emplenar un qüestionari en línia, una activitat prevista d'uns 10-15 minuts. Per fer-ho possible el professorat d'Educació Física col·laborador disposarà de l'assessorament de la persona responsable del treball de camp i un manual d'aplicació del qüestionari, a més de la possibilitat de participar en una sessió en línia formativa.

Ara bé, per participar-hi cal disposar del consentiment informat de la Direcció del centre educatiu, així com la dels pares, mares i/o tutors legals de l'alumnat. Per descomptat, les dades seran tractades confidencialment i només seran utilitzades amb les finalitats de recerca. Evidentment, la participació hi és voluntària i qualsevol participant (alumnat, professorat d'Educació Física i/o centre escolar) es podrà retirar de l'estudi en qualsevol moment.

Les i els interessats, com a professorat d'Educació Física col·laborador, han d'emplenar el formulari següent, abans del 30 de setembre de 2022, amb el nombre de grups als quals impartiràs Educació Física el pròxim curs 2022/23, els recursos informàtics de què disposa el centre i, en el cas de complir els requisits necessaris, les dades personals i del centre.

Formulari per participar a l'estudi.

Contactes directes relacionats amb l'estudi:

-Responsable del treball de camp: Natalia Pedrajas Sanz, gi.gistafdep@upm.es.

-Investigadora principal del estudio, María Martín Rodríguez: maria.martin@upm.es.
BretxaGenere-ConsejoCOLEF-INEFMadrid.jpg (9 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.