Reimagina't, vídeos sense sexisme
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Reimagina't, vídeos sense sexisme

El COPLEFC dona ple suport al Concurs de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació

Enguany s'ha convocat l'onzena edició del Reimagina't, un concurs que impulsa la creació i difusió de vídeos sense estereotips masclistes, adreçat al col·lectiu de joves, realitzats igualment per joves de 12 a 16 anys dels centres educatius i entitats de lleure dels 28 municipis integrants de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, que inclou des Barcelona i Girona a ciutats importants de bona part de les comarques gironines, barcelonines i tarragonines.
Reimaginat-02.jpg (15 KB)

El COPLEFC, que explícitament també treballa en aquest àmbit participant a la Comissió de Dones de la Intercol·legial de Col·legis Professionals i promovent activitats a favor de la participació femenina en l'activitat física, a més d'elaborar el document Jo sí incorporo la perspectiva de gènere a les ciències de l'activitat física i l'esport, signat per les expertes i professores universitàries Pedrona Serra (col. 53642), Anna Vilanova (col. 12570 ) i Susanna Soler (col. 10815), entre altres activitats, en aquesta edició se sent més interessat que mai en el concurs Reimagina't, ja que el tema proposat són els esports, amb l'objectiu de fomentar-ne la visibilitat des de diversos punts de vista, realitats i experiències i amb la idea fonamental d'excloure'n el sexisme.

Els interessats a crear un vídeo de 30 segons a 1 minut de durada amb aquest plantejament no estan sols, ja que al mateix web del Reimagina't, trobaran un seguit d'eines d'ajuda i material de suport, com ara exemples en apartats de pel·lícules, publicitat i videoclips, així com una plantilla per al guió i del que es coneix com a storyboard (enllaç).

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, els membres de l'Observatori comparteixen un sèrie d'objectius, com són: crear espais de debat ciutadans en relació als mitjans de comunicació, fer visible el punt de vista de les dones pel que fa a la seva representació en els mitjans de comunicació, incorporar la reflexió sobre els mitjans de comunicació a les propostes participatives adreçades a les dones i incrementar la sensibilització social de tota la ciutadania sobre el paper dels mitjans de comunicació i el gènere. Igualment, el concurs té la col·laboració de TV3 i l'InfoK, Filmin i el desenvolupament de l'entitat DracMagic, dedicada a la cultura audiovisual.

Per conèixer les bases de participació,  fes clic aquí.