Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Reconeixement als EFE especialistes en exercici físic i salut

17/06/2022

El proper dia 30 de juny el COPLEFC ha organitzat a l'INEFC de Barcelona un acte de reconeixement i agraïment a les i els col·legiats que han participat com a autors en la nova edició que han publicat conjuntament  la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut i la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física del Departament de la Presidència. La segona edició de la Guia de prescripció d'exercici físic per a la salut, més coneguda entre el nostre col·lectiu com la Guia PEFS, suposa la revisió i actualització dels continguts de la primera en la qual també va col.laborar el COPLEFC l'any 2007. Quinze anys després, doncs, arriba una nova edició que, en primer lloc, dona continuïtat a una publicació pionera al seu moment i, alhora, en referma els supòsits de servei a la ciutadania, atès que comparteix el coneixement científic dels diversos col·lectius professionals que hi han pres part. Els continguts destaquen perquè són la resposta d'un enfocament més multidisciplinari per acarar el tresor tan valuós que tenim totes les persones que és la salut corporal i mental. I en aquest sentit, posa al mateix nivell, col·laborant i sumant amb la mateixa finalitat, les i els educadors físics i esportius (EFE). Sens dubte, són passes en la bona direcció que situen la professió entre les professions de la salut, cadascuna amb les seves característiques i aportacions, el seu propi espai i sense voluntat de friccions ni restriccions mútues.

El COPLEFC farà un acte de reconeixement als 43 professionals EFE que hi han col·laborat com a autors en la segona edició de la Guia PEFS

L'acte comptarà amb la secretària general de Salut Pública, Dra. Carmen Cabezas Peña, així com la secretària general de l'Esport i l'Activitat Física, Anna Caula Paretas, i el director de l'INEF de Catalunya, Eduard Inglés Yuba (col. 13224), a més d'un dels directorsde la publicació, el Dr. Xavier Peirau Terés (col. 5712), juntament amb tots els autors participants en la revisió científica dels continguts de la Guia PEFS, que podran sentir el reconeixement simbòlic de tota la professió i perquè, tal com recorda Pere Manuel "la feina no solament individual, sinó amb trascendència col·lectiva, és una manera també de fer COPLEFC. Perquè quan un professional es veu dignificat, també està dignificant tota la resta". A l'acte participaran igualment Maica Rubinat Masot (col. 11593), en qualitat de la coordinadora de la Guia, i la també companya Ivette Callorda Boniatti (col. 13834), que se n'ha encarregat de la coordinació de les fitxes tècniques. L'acte inclourà igualment la presentació del nou directori professional La Salut S'Entrena, a càrrec d'Alèxia Pérez García (col. 10230).

Així mateix, s'ha volgut convidar especialment el col·lectiu mèdic, que és el abanderat la salut de la ciutadania, mitjançant el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. I finalment, també hi han estat convidats els diversos centres i facultats on s'imparteix el grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFiE), com a centres il·luminadors del coneixement i l'evidència científica en el nostre àmbit a través dels professionals que s'hi formen i que després passen a formar part del COPLEFC. Per últim, no hi podien faltar la invitació a les i els companys col·legiats que vulguin sumar-se a l'acte de reconeixement.

Aquesta cita també vol ser una manera del COPLEFC de fer divulgació d'una publicació que té un caràcter pràctic, destinat a un públic molt especialitzat, però d'aplicació a tot el conjunt de la societat que presenti alguna de les patologies que són analitzades en aquesta segona edició de la Guia PEFS.

Confirma la teva assistència aquí.

Si vols, baixa't la GUIA PEFS aquí.

 guia-PEFS-Portada.png (126 KB)

 

 

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.