Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Pinzellades de dones: M. Dolors Ribalta Alcalde, ambaixadora del RCD Espanyol

El COPLEFC incorpora una nova sèrie de dones i anima a pintar el quadre del Col·legi en femení

Ja fa més d'una dècada que és col·legiada, amb una trajectòria amb dos vessants sobresortints, com són el rendiment i la formació. En tots dos excel·leix, ja que en el primer, la tardor de l'any passat va ser nomenada ambaixadora del RCD Espanyol de Barcelona com a resum d'una etapa esportiva de primer nivell, i en el segon, des de la universitat, fa recerca en el si del Grup de Recerca i Innovació en Esport i Societat (GRIES) de la Universitat Ramon Llull, amb el focus posat en les veus de dones, i també com a doctora que imparteix docència a les noves generacions de graduats en Educació a Blanquerna. Des del COPLEFC volem que sigui la primera de moltes més pinzellades d'un quadre que totes les dones del Col·legi ajuden a confegir cada dia. Només cal seguir el mateix formulari que es presenta tot seguit.M. DOLORS RIBALTA ALCALDE

-Lloc i data naixement: Lleida, 29 de juny de 1977
-Titulació CAFiE: Blanquerna-URL, 2001-2004
-Col·legiada COPLEFC: 13235, des del 01/09/2009

I també... Doctora en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport per la Universitat Ramon Llull (2016), amb la tesi Dones, esport i dictadura: la memòria oral d'esportistes catalanes durant la primera etapa del franquisme (1939-1961),  i prèviament diplomada en Magisteri-Educació Física per la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat de Lleida (1998).

Soc...
Futbolista, mestra, professora i investigadora. Em sento afortunada perquè l'esport i l'educació són la meva passió i d'aquest binomi va néixer la meva vocació.

Entre altres aspectes, soc ambaixadora del RCDE des de l'octubre del 2020, i hi soc la primera dona que ocupa aquest càrrec. Després de l'etapa competitiva soc membre de l'equip de Veteranes del RCDE des del 2019, any de la seva fundació.

Faig...
Actualment treballo com a professora als estudis d'Educació de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport de la Universitat Ramon Llull. Soc membre del Grup de Recerca i Innovació en Esport i Societat (GRIES) i ambaixadora del RCDE.

La meva investigació es centra en la recuperació de la memòria històrica de les dones esportistes. Darrerament he estat treballant en el cinquantenari del RCDE femení i he col·laborat amb diferents mitjans de comunicació.

He fet...
Des de sempre he practicat diferents esports: la natació, l'handbol, els escacs, el taekwondo (soc cinturó negre), i sobretot el futbol, al RCDE, com a jugadora (temporades 1995/96-2006/07, tècnica auxiliar del primer equip 2007/08, directora esportiva 2008/09), i a la Selecció Catalana (1997-2003).

El meu palmarès inclou una Lliga de primera nacional, una Superlliga, dos subcampionats de la Copa de la Reina i tres títols de campions de la mateixa Copa de la Reina (1996, 1997 i 2006). A més d'altres títols estatals amb la Selecció Catalana de futbol, però també en taekwondo (1994 i 1995) i en escacs (entre el 1988 i el 1992).

Reivindico les dones per...
Com que encara, malauradament, hem de fer-ho, reivindico les dones per tot allò que vulguin fer, amb oportunitats per mostrar la seva vàlua en igualtat de condicions.

El meu lema preferit
Fins al final, el partit no s'acaba....

Galeria

Les imatges de la galeria mostren la M. Dolors en les seves diverses facetes: com a jugadora d'elit femenina, com a col·laboradora mediàtica (en aquest cas al programa Terrícoles de Betevé), també com a professora universitària, i rebent l'ajut de tesi del COPLEFC a l'Assemblea General del 2017. A sota d'aquestes línies, l'acte de nomenament com a ambaixadora del RCD Espanyol de Barcelona; i com ella recorda, de tot el club, no solament de l'esport femení.


Si vols participar-hi, només cal enviar un missatge a premsa@coplefc.cat.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.