Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Ni un pam menys als patis

09/06/2021

Educació Barcelona

El COPLEFC s'ha adherit a la plataforma Ni Un Pam Menys, que alerta del Pla de patis de Barcelona

Davant del pla de patis per a les escoles públiques d'infantil i primària que impulsa l'Ajuntament de Barcelona, la plataforma Ni Un Pam Menys vol salvaguardar tots els espais esportius i escolars dels centres educatius per garantir el futur d'una societat sana i equilibrada de tots els seus membres. No es pot entendre que algú pretengui reduir o eliminar espais de pràctica esportiva a les escoles, espais que també són educatius, on els professionals fan la classe d'Educació Física, a més a més de les activitats físiques extraescolars. Això és bàsicament el que es defensa mitjançant el manifest al qual s'ha adherit el COPLEFC, juntament amb 22 entitats esportives i educatives més, a les quals s'han de sumar altres adhesions a títol individual que ja superen el centenar, en un procés que resta obert (signa).

L'actuació coordinada de la plataforma ha permès, tal com anunciava ahir mateix el Dr. Carles González Arévalo (col. 10241), cap del Departament d'Educació Física de l'INEFC (una altra de les entitats que s'hi ha adherit), al programa Bàsics de Betevé, la reunió amb la comissionada d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, Maria Truñó, i de les seves paraules es desprèn que hi ha consens en les reivindicacions de la plataforma. González en va fer una valoració molt positiva, i va concloure que "d'alguna manera s'articularà un procediment per participar en aquest disseny dels espais".  

Així mateix, González va reclamar que es faci "amb sentit pedagògic, perquè el pati és un espai educatiu com qualsevol altra aula".  I tot i no estar en contra d'una proposta conceptualment bona, cal evitar que serveixi "per vestir un sant per desvestir-ne un altre". Cal recordar, igualment, que en concret la situació de la ciutat de Barcelona està molt mancada d'espais de pràctica esportiva i si en "restem els espais de les escoles", no va bé. Des de la plataforma es considera que els patis han d'estar oberts, "no ens podem permetre el luxe de tenir una instal·lació esportiva tancada el cap de setmana", recordava Carles González.   

Per visionar la intervenció del Dr. Carles González al programa Bàsics: aquí.

ni-un-pam-menys-640x280.jpeg (24 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.