Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

MOVID-19, una iniciativa de l'EF en família

04/05/2020

Educació Catalunya

El COPLEFC dona suport a aquesta acció que aplega activitat física i solidaritat el Dia Internacional de les Famílies

El proper 15 de maig, a les 19.30 h, hi haurà una nova cita per activar-se i donar a conèixer la campanya #JoEmCorono, que vol lluitar contra la malaltia del coronavirus potenciant la recerca.

La MOVID-19, proposta sorgida d'un conjunt de professors d'Educació Física, consisteix a fer un ball en família aprofitant el Dia Internacional de les Famílies amb la col·laboració desinteressada de Joan Dausà, que ha facilitat la seva cançó Tot anirà bé.

L'activitat està adreçada a tota la comunitat educativa. D'una banda, està oberta a totes les etapes escolars (Secundària i Primària) i permet implicar-hi igualment els familiars, i, d'una altra banda, s'adreça al professorat, en presentar-li un recurs més de què pot disposar durant l'activitat acadèmica per al que resta de curs, tant amb un component d'activitat física, però també, gràcies al projecte #joemcorono, de debat sobre el context actual que estem vivint, la importància de la recerca, de la salut, de les relacions...

A més a més, s'hi incorpora l'espai virtual de comunicació entre docent-alumne, i aporta un clar caràcter inclusiu, ja que convida tota la família a implicar-s'hi, i promou l'enginy i la creativitat per adaptar-se a la nova realitat imposada per la situació de confinament i la pandèmia. Es tracta, en definitiva, d'una nova mostra que posa en valor l'assignatura i el professorat d'Educació Física.

La materialització

Els alumnes, com a protagonistes, hauran d'ensenyar a les seves famílies una coreografia per ballar tots junts la cançó Tot anirà bé de Joan Dausà, d'acord amb una coreografia senzilla, amb poca exigència tècnica i física, concebuda per ballar-la en un espai reduït.

Per fer-ho possible, la professora d'Educació Física Anna Pascual  (col. 64054) ha posat a l'abast la coreografia completa i un tutorial per fer-ne l'aprenentatge necessari.

Així mateix, el dimarts 12 de maig, a les 18 h, es farà una sessió en directe via Instagram del COPLEFC.

I ja el divendres 15 de maig, a les 19.30 h, els participants són convidats a mostrar amb vídeos o fotografies l'activitat de la seva família, i així mostrar a tothom la seva diversitat i riquesa, com a unitats bàsiques de la societat. #MOVID19EFenFamila i #JoEmCorono seran les etiquetes.

Adhesions

Per poder avaluar la incidència de l'activitat, els centres docents s'han d'inscriure a la MOVID-19 en aquest enllaç.

I ara el cor em diu
Que tot anirà bé
I ara el món em diu
Que tot anirà bé

Joan Dausà, Tot anirà bé (fragment de la cançó)

TOTA LA INFORMACIÓ, AQUÍ.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.