Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Move IN Involved Sport a COPLEFC Aula

30/09/2021

Educació Catalunya

El COPLEFC, després del conveni signat, organitza aquesta TD per divulgar aquest projecte d'inclusió social

El mes de juny passat el COPLEFC i EDUVIC, societat cooperativa catalana limitada (SCCL) de proximitat sense ànim de lucre, amb més de vint anys d'experiència en el treball social i especialitzada en infància, adolescència, joventut i famílies, van signar un conveni marc de col·laboració per aportar qualitat professional al nostre col·lectiu mitjançant l'actualització de coneixements, entre altres aspectes. Una signatura entre Pere Manuel Gutiérrez (col. 8570) i Adela Camí, presidenta i directora general d'EDUVIC, que ja es va fer pensant en una sessió per donar a conèixer el seu projecte Move IN Involved Sport, una "metodologia que forma persones i enforteix comunitats", tal com posen en relleu des de l'entitat i que serà el tema de la propera trobada digital, el dilluns 4 d'octubre, de 18 a 19 h, presentada pel nostre company Jordi Serra Dalmau (col. 58495), alhora coordinador general del Move IN Involved Sport. La TD, que es farà via Zoom COPLEFC, és d'assistència gratuïta, però cal inscripció prèvia aquí.

El programa d'EDUVIC Move IN Involved Sport ja s'està treballant en diversos clubs esportius, centres oberts, entitats esportives, servei de protecció i emergència (SPE) i serveis de primera acollida i atenció integral (SPAAI) i amb col·laboradors no solament catalans, sinó també de l'Estat i internacionals, i pot suposar per al col·lectiu del COPLEFC un nou enfocament de tractament de grups des d'un plantejament inclusiu que vol evitar la radicalització actitudinal, per a la qual cosa l'esport, tal com ja sabem, és una eina molt valuosa.
04-COPLEFCAula-Move-IN-Involved·sport (1).jpg (172 KB)

En què es basa Move IN?

En una societat on es promou cada vegada més la individualitat i la superficialitat, cal que totes les dimensions educatives que acompanyen i formen les persones joves i adolescents tinguin en compte la importància d'educar holísticament i potenciar el sentiment d'arrelament i pertinença a la comunitat.

Una persona amb criteri i que se senti part de la comunitat tindrà més estratègies per prevenir possibles processos de radicalització. En aquest sentit, per prevenir-los, Move IN situa la persona participant al centre del sistema d'aprenentatge. El o la jove ha de desenvolupar diferents facetes personals vinculades als valors bàsics de gestió d'emocions, autoconeixement, empatia i confiança, treball en equip, resolució de conflictes i pensament crític per crear una base prou estable on poder construir el seu coneixement i desenvolupar la seva personalitat.

Un cop s'inicia el procés d'aprenentatge personal, cal que treballem simultàniament amb valors que creuen llaços i enforteixin el sentiment de pertinença a l'entitat, a la comunitat, al barri, a la ciutat… Per fomentar la convivència és indispensable que hi hagi respecte. El respecte deriva del coneixement; i per millorar el coneixement és fonamental treballar els valors transversals d'igualtat de gènere i de diversitat cultural.

El coneixement és el resultat de l'anàlisi i la discussió. Si a aquest intercanvi, s'hi suma la gestió i l'acompanyament de l'educador o educadora referent, tenim capacitat d'incidir en la reflexió. Així mateix, la reflexió és la part de la metodologia Move IN on recau la major part del procés d'aprenentatge. És on s'externalitzen les opinions i on es produeix la discussió. Sempre a través de l'acompanyament de l'educador o l'educadora fomentem l'anàlisi de l'exercici de l'activitat i recollim els diferents criteris sorgits en la dinamització de l'activitat.

Amb la formació en la metodologia Move IN de personal educador i el coneixement personal dels participants, serem capaços de detectar possibles canvis d'actitud i comportament que puguin indicar-nos que, en algun moment puntual, hem de realitzar un acompanyament més proper a un una jove per descartar que estigui desenvolupant algun procés de radicalització.

Més informació sobre EDUVIC: enllaç.
20210622-SignaturaConveni-EDUVIC-01.jpg (216 KB) SignaturaConveni-EDUVIC(21-06-22).jpeg (159 KB)
Dos moments de la signatura del conveni el 22/06/21, que ha permès organitzar la Trobada Digital Move IN Involved Sport. A més de Pere Manuel, apareixen Jordi Serra i Adela Camí.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.