Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

L'exercici físic és essencial per a la teva salut, però fes-lo amb garanties

El Col·legi promou l'activitat física entre la ciutadania, però amb professionals qualificats

El COPLEFC fa un pas més en la missió de fomentar l'activitat física en la societat, vetllar per la pràctica saludable de la ciutadania i alhora defensar la professió i els professionals, per això ha endegat una campanya de gran visibilitat als mitjans, concretament a la premsa per mitjà inicialment d'El Periódico de Catalunya i de la televisió pública de Catalunya entre els dies 10 i 22 de novembre a través dels diversos canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Això suposa, sens dubte, un esforç pressupostari, per bé que l'excepcionalitat de la situació actual que afecta els professionals del sector ho exigeix i des del Col·legi, com esmenta Pere Manuel,  president del COPLEFC  (col. 8750), "esperem que ho agrairan".

Durant aquests dies es farà èmfasi entre l'audiència sobre la necessitat de fer activitat física: "Atenció, atenció, l'exercici físic és essencial per a la teva salut. Evita el sedentarisme i lluita contra la inactivitat". Però alhora es vol defensar el paper dels professionals per evitar riscos innecessaris, per això el missatge és molt clar: "Però fes-ho amb garanties. Assegura't que els entrenaments són creats per professionals de l'activitat física i de l'esport amb formació reglada. No assumeixis riscos innecessaris!". I el contingut de l'anunci acaba oferint una alternativa clara: "Activa't amb professionals de l'activitat física i de l'esport qualificats".

Arran de la primera onada de la COVID-19 i el  confinament, el COPLEFC va posar en funcionament el portal www.coplefcactivacatalunya.cat, obert a col·legiats i associats per pujar i mostrar a la població les seves rutines i exercicis per mantenir-se en forma, és a dir, per facilitar exercicis de qualitat proposats per veritables professionals, distribuïts per tipus de població i necessitats individuals.

I ara, Pere Manuel i Gutiérrez, president del COPLEFC  (col·legiat 8750) insisteix que: "Hem impulsat aquesta campanya, per un conjunt de factors que ens obliguen a posicionar-nos i a fer-ho saber a la societat. Som un servei essencial, tal com ho demostra àmpliament l'evidència científica. I això ho volem reivindicar, amb tot el que en deriva, és a dir, la facilitació de la pràctica d'activitat física, tant a les persones que la reben com als professionals que la imparteixen. No entenem que les instal·lacions esportives i els professionals no puguin treballar quan no som el problema, sinó  part de la solució davant la pandèmia que ens afecta. Així mateix, reivindiquem una vegada més la necessària professionalitat dels qui dirigeixen activitats físiques. Volem denunciar i combatre amb la màxima contundència l'intrusisme; no tothom pot fer vídeos i incidir en la salut de les persones. I a més a més, hem emprès la campanya tal com des del Col·legi entenem que cal afrontar els problemes, amb un caràcter proactiu, propositiu, per això instem tothom a seguir el nostre portal".

La campanya

A més de l'aparició a un mitjà de premsa escrita, concretament a El Periódico de Catalunya, tant en la versió en paper, com digitalment al seu web, i sense descartar que es puguin incloure altres insercions en mitjans d'impacte, la campanya té una part audiovisual molt important, com és el conjunt d'aparicions televisives pels diversos canals: TV3, 3/24 i Esport3, amb un total de 37 anuncis de vint segons de durada exposant missatge simple i clar, tot aprofitant la imatge de referència del portal www.coplefcactivacatalunya.cat.

El portal COPLEFC activa Catalunya

Davant l'allau d'informació que proporcionen les xarxes, cal distingir-ne els referents fiables i estar segurs que la persona que proposa exercici físic disposa de la qualificació per fer-ho. #COPLEFC activa Catalunya reivindica l'acció dels professionals de l'activitat física i de l'esport de Catalunya per lluitar contra el sedentarisme i la inactivitat. El portal, que es proposa com a punt de trobada entre ciutadania i professionals, per als practicants es presenta organitzada per col·lectius amb necessitats diferents, com són infants, adolescents i joves, adults i, finalment, gent gran, a més d'un altre apartat del qual pugui gaudir tota la família en bloc. Així mateix, els usuaris del web trobaran unes breus i útils recomanacions sempre vàlides, com poden ser la necessitat de ventilació de l'espai, cuidar la hidratació, la proposta no competitiva sinó saludable de l'exercici, entre d'altres.


Anunci que s'emet per televisió.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.