Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

L'esport i l'art, complementaris

23/05/2022

Barcelona

La Fundació Barcelona Olímpica convoca el concurs Art sobre Paper

L'olimpisme va més enllà de l'esport més estricte. Transmetre valors és un dels principals objectius del moviment olímpic i l'instrument principal és l'esport, però no pas l'únic element que pren part en aquesta filosofia: la pintura, l'escultura, la música són alguns d'aquests altres elements que combinats amb l'esport n'incrementen el poder.

Des de l'any 2010 la Fundació Barcelona Olímpica (FBO), recollint l'esperit del que va ser l'Olimpíada Cultural  dels Jocs de Barcelona, aposta fermament perquè el vincle entre art i esport segueixi més vigent mitjançant la convocatòria del Premi Internacional Fundació Barcelona Olímpica Art sobre Paper. I en cada nova edició la vocació de la FBO palesa la voluntat d'estimular i incentivar la creació artística que té l'esport com a eix central i de seguir explorant les múltiples possibilitats que inspiren el talent latent d'aquest gènere.

Una expressió que en la desena edició, el 2021 va acollir la participació d'un total de 82 obres, pertanyents a 60 artistes de fins a 7 nacionalitats d'arreu del món.

En aquest concurs internacional té cabuda qualsevol obra sobre paper. De totes les obres rebudes, el jurat seleccionarà tres guanyadores, que dotarà amb premis en metàl·lic: 2.500 euros (primer premi), 1.500 euros (segon premi) i 1.000 euros (tercer premi). A més a més, amb la intenció de destacar la funció social i participativa de l'art, en aquesta convocatòria s'afegeix, amb caràcter extraordinari, un premi especial d'art sobre skate, amb una dotació econòmica de 1.000 euros.

Quant a la temàtica  de les obres, han d'estar vinculades a l'esport i/o a l'olimpisme des de qualsevol perspectiva. S'acceptaran obres realitzades en qualsevol tècnica sobre paper, originals i úniques. Les obres guanyadores, juntament amb les finalistes del certamen, s'exposaran en una mostra temporal que tindrà lloc al Museu Olímpic i de l'Esport de Montjuïc.

El termini de presentació de les obres finalitza el 22 de setembre de 2022. Des del COPLEFC, també us animem, si teniu inquietuds artístiques, a presentar-vos en aquest certamen i a fer-ne difusió.

Tota la informació sobre el concurs: enllaç.
Tota la col·lecció de creacions, edició per edició: enllaç.

Obres finalistes 2021:
ArtSobrePaper-02.png (310 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.