Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

L'Educació Física en la innovació educativa

28/03/2022

Educació Catalunya

El COPLEFC contribueix en l'anàlisi dels projectes educatius a Catalunya en el marc de la innovació

Des del 2021 el COPLEFC col·labora econòmicament, mitjançant una beca de recerca de la Universitat de Barcelona, en l'estudi L'Educació Física a la innovació escolar: anàlisi dels projectes educatius a Catalunya. En són protagonistes el Dr. Albert Batalla Flores (col. 4600) i Eric Roig Hierro (associat 042272), professor i doctorand del Departament de Didàctiques Aplicades en Educació Física de la Facultat d'Educació de la UB. Històricament s'ha generat la sensació que l'Educació Física no és una àrea d'aprenentatges rellevants per a l'alumnat. La visió academicista de l'educació, encara situa l'educació més a prop de la biblioteca que no del pati escolar, i això determina en gran mesura el paper i la implicació de l'Educació Física en els aprenentatges i el desenvolupament de l'alumnat. Tot i que una part de la comunitat educativa tracta de revertir-ho, no es coneix el punt en què es troba l'àrea d'EF en aquests moments. És per això que resulta d'interès el coneixement de la participació de l'Educació Física en un àmbit d'actualitat educativa, com són els projectes d'innovació educativa. 

En aquest estudi, les i els professors i mestres d'EF esdevenen una font d'informació primordial, ja que coneixen la realitat de primera mà i sovint com a protagonistes. Cal, per tant, disposar de les dades, i com més dades millor. Així doncs, si ets l'especialista d'Educació Física al teu centre, des del COPLEFC et demanem que participis en l'estudi amb aquestes dues propostes:

I) Com a especialista d'Educació Física al centre educatiu (només un especialista d'EF per centre) cal respondre l'enquesta següent: clica aquí.

II) Fer arribar el qüestionari a l'equip directiu del teu centre educatiu: clica aquí.


D'aquesta manera es podran respondre fonamentalment tres preguntes bàsiques que han de permetre conèixer i situar l'Educació Física en el context de l'educació innovadora del segle XXI. Aquestes són les qüestions que  vol escatir l'estudi:

-Quin és el paper de l'Educació Física als projectes d'innovació generals que s'estan duent a terme als centres educatius de Catalunya?

-¿Existeixen projectes d'innovació dissenyats específicament per a l'àrea d'Educació Física?

-Quina és la relació comparativa entre els projectes en què participa l'EF i la resta de projectes?

Volem saber-ho, i pots ajudar a saber-ho. I si vols, pots reenviar aquesta notícia a altres contactes personals que siguin especialistes d'Educació Física en centres escolars.

EF-InnovacioCentresEducatius-Batalla.jpg (227 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.