Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

L'AFE, servei essencial, a debat al Congrés

El Consejo COLEF ha treballat perquè es debati i es voti a la Comissió de Cultura i Esport del Congrés

El 18 de febrer l'ordre del dia de la Comissió de Cultura i Esport del Congrés dels Diputats, a Madrid, inclou el debat i votació sobre la Proposició no de llei sobre la necessitat urgent de declarar l'activitat física i l'esport com a activitat essencial, arran de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. És una proposta que es basa en el Manifest del Consejo COLEF, del qual forma part el COPLEFC, elaborat el novembre passat.

Aquesta consideració és una de les peticions que el COPLEFC també ha reclamat en tot moment des de l'aparició de la pandèmia, causa dels diversos confinaments i tancaments de centres i instal·lacions esportives, juntament amb la suspensió de competicions i la impossibilitat de dur a terme l'activitat professional amb normalitat. Concretament, la reclamació és:
Esport-ServeiEssencial-Reclamacio2.jpg (177 KB)

La reclamació, plantejada a la societat en diverses ocasions, també ha quedat recollida en el document de demandes als partits polítics amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya que es van fer el 14 de febrer passat. Pere Manuel (col. 8570), com a president del Col·legi, igualment ho ha expressat de manera pública: "Resulta imprescindible declarar l'esport i l'activitat física com a servei essencial, perquè ens hauríem estalviat molts maldecaps i, fins i tot, no resulta forassenyat considerar que també morts". Des del Col·legi, no cal dir-ho, es consideren l'activitat física i l'esport com a vectors de salut, tal com l'evidència científica ha destacat en multitud d'estudis.

Per la seva part, el Consejo COLEF, arran de la publicació del seu Manifest es va reunir amb diversos grups parlamentaris, entre altres agents del sector, i finalment el Partit Popular va registrar el desembre passat la Proposició no de llei que recull una part de l'argumentació del Consejo COLEF en l'obligada exposició de motius del document presentat al Congrés.

Finalment, el dijous de 18 de febrer es durà a terme el debat i la votació a la Comissió de Cultura i Esport del Congrés dels Diputats, sobre la Proposició no de llei (PNL) sobre la necessitat urgent de declarar l'activitat física i l'esport com a activitat essencial.

Per conèixer tota l'activitat del Consejo COLEF i la repercussió a les diverses comunitats autònomes en el marc dels contextos polítics corresponents: enllaç.
Proposicio-ServeiEssencial.jpg (122 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.