Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Jornada de treball sobre el Programa EUPAP

El COPLEFC promou el coneixement de la prescripció d'exercici i planificació d'entrenament

El programa europeu EUPAP i la seva adaptació al nostre país, una experiència que ja té un cert recorregut i bones previsions de desenvolupament futur, es vol continuar donant a conèixer, ara mitjançant un jornada de treball oferta des de l'INEFC de Lleida, en què el COPLEFC col·labora com a coorganitzador. Per això, les i els interessats a conèixer de primera mà i de la veu dels impulsors i protagonistes de la implantació a les terres de Lleida de l'European Physical Activity on Prescription Model, que dona lloc a la sigla EUPAP, ja poden inscriure's a la la jornada aquí, abans del 14 de setembre, a les 15 hores.

La sessió, coordinada pel nostre company Dr. Sebastià Mas Alòs (col. 12201), es durà a terme el proper dia 16 de setembre, de 10 a 14 hores, a les instal·lacions de l'INEFC de Lleida, adreçada a professionals i estudiants dels àmbits sanitaris i de l'exercici físic, treballadors de les administracions públiques de les àrees de salut i esports, membres d'associacions de malalties i, en general, a tothom que treballi directament amb persones usuàries, que tinguin funcions de gestió o bé que siguin usuàries de programes de prescripció d'exercici físic per a la salut.

La iniciativa s'ha concebut per fer difusió i donar a conèixer a nivell institucional, organitzatiu i tècnic el programa EUPAP. I, atenent al caràcter pràctic i d'intercanvi d'opinions de la jornada,  per fer emergir noves necessitats per implementar i millorar, si s'escau, la prescripció d'exercici físic.

Així, en la primera part es podrà conèixer l'origen del Programa EUPAP, basat en el model suec FaR® i els aprenentatges adquirits durant l'adaptació a Lleida, des del que van significar les primeres passes amb el  Programa Caminem en el període 2010-2012. Pel que fa a la segona part, de marcat caràcter pràctic, se seguirà una dinàmica de grup, enfocada a la interactuació i aportació de coneixements, per donar resposta a la qüestió de fons plantejada: "Com abordar la prescripció d'exercici físic en el meu context?", amb les múltiples respostes que hi tinguin cabuda i així anar confegint bagatge de coneixement i possible aplicació. I ja com a cloenda és prevista l'elaboració d'un document de bones pràctiques.

Amb tot, preveient la possibilitat que es generi la necessitat de continuar el debat i l'intercanvi de vivències i de casuística al voltant de la prescripció d'exercici físic, les i els participants podran encara continuar fent les seves consideracions al grup i establir xarxa entre si, però ja d'una manera més informal, en un dinar a les mateixes instal·lacions de l'INEFC de Lleida.

Per conèixer a l'avançada significació del Programa EUPAP, des de l'organització de la jornada de treball es posa a disposició l'informe de juliol del 2022 sobre la Implementació EUPAP-Cat (enllaç). Així com també la Resolució de 4 de juliol de 2022, de la Presidència del Consejo Superior de Deportes, per la qual es fa públic l'Acord de la Conferència Sectorial de l'Esport, de 9 de maig de 2022, sobre distribució territorial i criteris de repartiment del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (enllaç), que també afecta els fons de l'EUPAP a Catalunya i mostra algunes fites que caldria tenir en compte.

Inscripcions aquí.
EUPAP-Lleida-Set2022-02.jpg (207 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.