Ja som educadors físics esportius
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Ja som educadors físics esportius

26/03/2019

Catalunya

El Ple de Consejo COLEF va donar cabuda a la denominació professional d'educador físic esportiu i d'educadora física esportiva

El 89è Ple es va dur a terme a Toledo els dies 23 i 24 de març, amb motiu del centenari de l'Escuela Central de la Educación Física (ECEF), precedent històric del primer INEF, a més de constituir la primera visita a la coneguda com la Ciutat de les Tres Cultures. Una cita de retorn als orígens fundacionals de la professió, que ara s'han renovat amb l'aprovació de nous estatuts que donen cabuda a la figura de l'educador físic esportiu i l'educadora física esportiva. Una vegada aprovats els nous estatuts, serà possible dur a terme una sèrie d'actuacions que fins ara quedaven en suspens precisament per manca de denominació reconeguda per tot el col·lectiu.

En un altre ordre de qüestions, també es va aprovar crear una partida econòmica d'ajuda als col·legis de recent creació i amb característiques especials, com poden ser els de Cantàbria, la Rioja o bé el mateix de Castella-la Manxa.

Igualment, la reunió de tots els COLEF de l'Estat va oferir un reconeixement a l'Academia Española de Educación Física y Deporte, com a entitat que aplega el coneixement científic, amb la participació de membres de prestigi, entre els quals molts doctors provinents de les facultats que imparteixen el Grau de CAFiE.

Entre les activitats del Ple també hi va haver el lliurament del Premio del Consejo COLEF, que va rebre el company del COPLEFC Paco Seirul·lo (col. 3230), tal com ja vam anunciar des d'aquest mateix lloc web.

En el marc de la trobada col·legial els dies previs va tenir lloc la Intercolef, reunió de treball dels equips professionals dels col·legis autonòmics, que van ser informats de la nova Plataforma COLEF, que substituirà la base de dades actual, a més d'oferir possibilitats de formació a distància.

PlenoConsejo-Toledo-20190323.jpg (320 KB)
PacoSeirullo-PremiConsejoColef.png (383 KB)
A dalt, els membres del COPLEFC que van assistir al Pleno del Consejo COLEF. A sota, Paco Seirul·lo, guardonat el 2019.