Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Inici del curs acadèmic a l'INEFC

08/10/2018

Educació Barcelona

El COPLEFC, assegut a primera fila en la inauguració del curs 2018-19

El dia 4 d'octubre va tenir lloc a l'INEFC la cerimònia d'inauguració del curs acadèmic 2018-19. L'acte va ser presidit per Gaspar Rosselló, delegat del rector de la UB per a afers acadèmics; Gerard Figueras, secretari general de l'Esport, i Jordi Solà, director de l'INEFC (col. 8681). Entre el públic, al costat de Pere Manuel, l'homenatjat Jordi Murio, entrenador de natació que va rebre el Premi INEFC a l'Excel·lència en aquesta primera edició, acompanyat de la seva muller, Mapi Escriche, i el professor Ferran Rodríguez; mentre que a la dreta de Pere Manuel hi havia: Gabriel Navarro, expresident del Club Natació Montjuïc; Josep Castellví, de l'AFE; Marta Carranza, comissionada d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona (col. 57682), i Joan Carles Burriel, exdirector de l'INEFC Barcelona.

L'acte també va servir per distingir els millors expedients de la darrera promoció graduada als dos centres de l'INEFC: Xènia Rios (Barcelona) i David Ballestero (Lleida), els quals tenen la col·legiació gratuïta al COPLEFC, a més d'un 50% de descompte l'any vinent, demostració concreta del suport del COPLEFC a l'excel·lència dels nous professionals.
IniciCursINEFC2018-058.jpg (55 KB)
La lliçó magistral d'aquesta sessió va ser a càrrec del mediàtic escriptor i periodista Màrius Serra, que va versar sobre "El llenguatge esportiu muta", en un recorregut per l'evolució d'aquest llenguatge i la càrrega històrica de moltes paraules i expressions, a més d'exposar quin és l'origen d'alguns mots habituals en aquest camp. La seva intervenció també va incloure una interacció amb els assistents, per resoldre un dels seus populars Enigmàrius (versió de la secció radiofònica que actualment es pot seguir als Matins de Catalunya Ràdio).

Per la seva banda, Joan Solà, com a director de l'INEFC i en qualitat d'amfitrió i responsable dels centres de Barcelona i Lleida on s'imparteixen els estudis del Grau en CAFiE, va fer lectura de la Memòria del curs 2017-18. Tot seguit, van adreçar-se als assistents Gaspar Rosselló, en nom de la Universitat de Barcelona, i, finalment, Gerard Figueras, com a secretari general de l'Esport, va declarar oficialment inaugurat el curs acadèmic 2018-19.
IniciCursINEFC2018-270.jpg (95 KB)
D'esquerra a dreta: Jordi Murio, la seva dona, Ferran Rodríguez, Pere Manuel, Josep Castellví, Gabriel Navarro, Marta Carranza i Joan Carles Burriel, a primera fila de l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2018-19 de l'INEFC.
(fotografies: Jordi Estruch)