Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Identifiquem Actius!

30/08/2022

Girona

La Delegació del COPLEFC a Girona ofereix el Curs de formació en sensibilització de la promoció de la salut

En el marc del grup de Professionals per a la Promoció de la Salut de Girona, en què el COPLEFC, com a col·lectiu d'educadors físics  esportius, participa amb altres professionals vinculats en aquest àmbit, com són metges, psicòlegs, infermeres, farmacèutics, treballadors socials i fins i tot veterinaris, la Delegació del COPLEFC durà a terme el Curs de formació en sensibilització de la promoció de la salut, que es farà de manera presencial durant dos dies consecutius a l'EUSES Campus de Salt, concretament el divendres 30 de setembre i el dissabte 1 d'octubre d'enguany, amb el desig que tingui la màxima continuïtat.

El curs serà impartit per Montserrat Lloveras, metgessa de Medicina Familiar i Comunitària del CAP Montilivi i membre del Grup de Treball de Promoció de la Salut del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), i Maica Rubinat Masot (col. 11593), educadora física esportiva, coordinadora del Pla d'Activitat Física, Esport i Salut  (de la SGEiAF) i membre del Grup de Treball de Promoció de la Salut del COPLEFC.

Adreçat a les i els col·legiats i associats del Col·legi, té com a finalitat incorporar la perspectiva de la promoció de la salut en l'àmbit professional, i per a això s'oferiran eines per aprendre a elaborar un “mapa d'actius” i identificar de forma visual els coneixements, les habilitats i capacitats que hi ha a la comunitat  que contribueixen a millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones de totes les edats i condicions. Es tracta d'una nova perspectiva proactiva de la salut, ja que es volen potenciar els factors que aporten benestar, d'acord amb una concepció més avançada del concepte “salut”, no circumscrita a la malaltia.

Aquesta nova formació del COPLEFC Aula és de caràcter gratuït, amb inscripció prèvia aquí.

Professionals per a la Promoció de la Salut

Aquesta agrupació es fonamenta en el principi de la interdisciplinarietat, un valor que com més va més importància va assolint, perquè es deriva de la mateixa consideració del que es defineix com a salut, no solament com la manca de malaltia, sinó com un estat complet de benestar físic, psíquic i social, és a dir, des d'una concepció positiva que vol incorporar recursos personals i socials, juntament amb una capacitat física adequada.

Per això des de l'agrupació de professionals, es treballen tres línies amb grups específics, dedicats a Difusió i TIC, a Investigació i Recerca, i Actius en Salut, en el qual s'emmarca el Curs que ara presenta la Delegació del COPLEFC a Girona, amb la col·laboració de l'EUSES Campus de Salt i el Col·legi de Metges de la demarcació.

Fer conèixer, mitjançant la reflexió, que en paral·lel al model del dèficit ( que incideix en disminuir o evitar els factors que produeixen malestar) hi ha el model dels actius (que potencia directament els factors que aporten benestar) obrint-se una nova estratègia en el treball per la millora de la salut de la nostra població.

Més informació sobre Professionals per a la Promoció de la Salut a Girona, aquí.

Més informació sobre l'EUSES (col·laborador institucional del COPLEFC) Campus de Salt, aquí.

COPLEFC-Formacio-promocio-salut-Girona-banner.png (140 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.