Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

¿I el professorat post-COVID-19? Totes les claus a COPLEFC Aula

17/06/2020

Educació Catalunya

La nova proposta del COPLEFC Aula se centrarà en l'actuació dels docents, protagonistes també del proper curs 2020-21

El proper dilluns 29 de juny de 2020, de 12.00 a 13.30 h, el COPLEFC ha organitzat una nova trobada digital (TD), en aquest cas centrada novament en el món educatiu i especialment en uns dels actors principals d'aquesta nova educació posterior a l'experiència de la COVID-19 o també coneguda com la "nova normalitat". De fet, la gran pregunta que es fan tots els membres de la comunitat educativa és com serà el curs vinent, 2020-21. Si es podrà considerar passada l'afectació pel coronavirus, si caldrà conviure-hi i, en aquest cas, de quina manera. Moltes incerteses, dubtes, qüestions i neguits que veus reconegudes del Col·legi i del Consejo COLEF miraran de posar sobre la taula i, en la mesura que sigui possible, de respondre.

NovaNormalitat-Consejo.jpg (151 KB)Els participants del COPLEFC són prou coneguts, com és el Dr. Carles González (col. 10241), que en aquest cas farà el paper de moderador, no solament envers els ponents pròpiament de la TD, sinó amb l'audiència i la formulació de preguntes que es puguin produir. Pel que fa als participants, Lluís Almirall (col. 10637) té un llarg bagatge com a professor d'Educació Física i ha estat responsable de la Comissió d'Experts d'Educació del COPLEFC i actualment hi continua com a assessor, mentre que l'altra convidada a la sessió serà Mónica Aznar (col. 7493), presidenta del COLEF Aragó i actualment vicepresidenta del Consejo COLEF, en el si del qual també és la coordinadora del Comitè Assessor d'Educació.

Per centrar el debat, en primer lloc es presentarà el protocol elaborat pel Consejo COLEF, com a organisme general de tots els col·legis autonòmics, un document titulat Recomanacions docents per a una Educació Física escolar segura i responsable davant la "nova normalitat". Minimització de riscos de contagi de la COVID-19 a las classes d'EF per al curs 2020-21 en el qual han participat les comissions d'Educació i també de Salut. Per part del COPLEFC, també hi ha treballat  la col·legiada Sonia Vidal Valero (col. 10480). Encara cal afegir que aquest document és obert a les adaptacions de cada comunitat autònoma, perquè els experts del Grup de Treball post-COVID-19 puguin analitzar-ho.

I de ben segur, tot seguit es podran plantejar dubtes a peu d'aula, les que pugui considerar el mateix company Lluís Almirall i després tots els altres participants, ja sigui sobre riscos laborals com a professorat al davant d'un grup d'alumnes, sobre higiene i desinfecció del mateix espai on s'hagi d'impartir la classe d'Educació Física, sobre les ràtios aplicables i recomanables, o sobre l'obligació o impossibilitat de distància física, la relació amb els objectes, etcètera.

Un tema, doncs, de gran actualitat, interès i d'aplicació immediata el setembre vinent, amb l'inici del curs acadèmic 2020-21.

Per participar-hi, cal inscripció prèvia, aquí.

Podeu consultar i descarregar-vos el protocol: Recomanacions docents per a una Educació Física escolar segura i responsable davant la "nova normalitat". Minimització de riscos de contagi de la COVID-19 a las classes d'EF per al curs 2020-21, clica aquí.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.