Exercici físic i COVID-19
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Exercici físic i COVID-19

El Consejo COLEF reuneix 4 experts per continuar difonent els avantatges de l'exercici en aquest context

El proper dia 21 d'octubre de 2020, de 17.00 a 18.00 hores, el Consejo COLEF ha organitzat un nou seminari web al voltant del coronavirus i de la COVID-19 com a malaltia que està afectant tota la professió d'educadors físics esportius (EFE). L'acte es podrà seguir en directe per Youtube i Facebook de manera gratuïta. Tal com informen des del mateix Consejo, a més de l'acostament al coneixement del SARS-CoV-2 i la COVID-19, els convidats exposaran els efectes que té la malaltia i les seqüeles que podrien afectar la pràctica d'exercici físic. Igualment, s'hi  exposarà la incidència de l'exercici en el sistema immune i, per tant, els beneficis preventius de malalties i especialment, en els factors de risc pel que fa a complicacions per COVID-19. D'altra banda, és previst que es donin pautes per a la reincorporació a l'activitat una vegada superada la COVID-19. I ja en l'àmbit més gestor, els experts faran recomanacions quant a la direcció i gestió esportiva com a pla de prevenció en diversos àmbits, per incorporar el paper de la plena responsabilitat professional en aquest context.

Aquest seminari, ara organitzat pel Consejo COLEF, se suma als diversos actes virtuals i formatius eminentment de caràcter pràctic per mitjà del COPLEFC Aula que a Catalunya s'han anat proposant al conjunt de la col·legiació i dels associats.

L'acte serà moderat per la Dra. Lidia Brea (col. 57496), assessora educadora física esportiva per a la salut del Consejo COLEF, i hi participaran: la Dra. Raquel Blasco Redondo, sobre "La malaltia COVID-19 i les seqüeles que cal tenir en compte en exercici físic"; el Dr. José Antonio López Calbet, centrat en "El paper de l'exercici físic en la prevenció de la COVID-19"; el Dr. Ignacio Ara Royo (col. 12975, COLEF Castella-la Manxa), i la Dra. Marta García Gascón (col. 57645, COLEF Andalusia), que parlarà de "Seguretat i responsabilitat professional en la prevenció de contagi de COVID-19". Després s'ha previst un breu torn de preguntes.