Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El DEFC 2024 t'espera

29/01/2024

Educació Catalunya

El dia 17 d'abril se celebrarà la gran festa del DEFC, que mostra a la societat com és l'Educació Física avui

S'engega un any més tot l'engranatge que permet celebrar una veritable festa de l'Educació Física com és l'aparició a l'espai públic de les activitats que poden formar part d'una classe quotidiana  de la matèria. Aquest any el dia seleccionat ha estat el 17 d'abril i a més a més de les seves potencialitats, en aquesta edició, la novena que se celebra a Catalunya, es tindrà en compte la salut mental, un conjunt de malalties que aquest segle XXI està augmentant amb molt d'impacte i que l'Educació Física també por ajudar a reconduir.

Amb el DEFC es reivindica que l'Educació Física és una eina que ajuda al desenvolupament integral de la salut per a totes les etapes de la vida, mitjançant la potenciació entre els infants i joves durant el seu trajecte educatiu. I sortint al carrer també es vol posar en relleu la necessària lluita contra els alts nivells d'inactivitat física, amb les implicacions de salut i cost sanitari que comporten per a la nostra societat. A més, els centres educatius aprofiten aquest dia del DEFC en què s'intenta donar la màxima visibilitat a l'Educació Física, per transmetre'n els valors intrínsecs, com ara l'esforç, la superació personal, la cooperació i l'empatia. I encara, fins i tot, que l'Educació Física avui dia és inclusiva i divertida. Per això també s'aprofita el Dia de l'Educació Física al Carrer per reivindicar més hores d'Educació Física a tots els nivells educatius.

El missatge any rere any varia poc, i l'èxit que va assolint cada any, també ve determinat per la forma d'organització i el protagonisme que tenen els diversos actors implicats: els centres educatius, amb les direccions escolars i els docents de la matèria, sense distinció de primària ni secundària; els ajuntaments i el seu vistiplau en l'ús de l'espai públic; l'Administració, amb el suport transversal sigui des d'Educació (primària, secundària, universitària), Salut, Trànsit, Esport i Activitat Física... I amb els protagonistes fonamentals que són l'alumnat, els milers i milers de nenes, nens i joves que surten al carrer per llegir el manifest a favor del valor de l'Educació Física i fer-se els amos del carrer amb activitats pròpies d'una classe d'Educació Física.

El DEFC és una festa que convida tothom del món educatiu, que només pretén divulgar els beneficis de l'Educació Física, que és promoure un gran potencial d'educació, de salut, de millora per a la nostra societat.

Tots els docents hi són convidats, totes els centres educatius hi poden prendre part, tot l'alumnat pot viure d'una manera explícita l'Educació Física, aquest dia, com cada dia que en fan i que genera hàbits saludables per a tota la vida.

Segueix tota la informació al detall sobre el DEFC en aquest enllaç.

T'hi apuntes? Així hi serem més, i més, i més. Hi pots inscriure el teu centre, en aquest enllaç.
DEFC2024-01.jpg (124 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.